3 piger fra Herning sejrer stort i opfinderkonkurrence

Herningsholm Gymnasium snupper 1. pladsen i Science Cup

Med udviklingen af en lille bold, der indeholder svampe, som bekæmper de hormonforstyrrende stoffer i drikkevandet, er et hold fra 2. X på Herningsholm Gymnasium løbet med 1. pladsen ved finalen i IDAs opfinderkonkurrence, Science Cup.

Holdets idé med at bekæmpe de hormonforstyrrende stoffer i vores drikkevand med en lille bold, der skal bruges i vandtankene på rensningsanlæggene, gjorde det blev dem, der blev lykønsket med sejren af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Holdets projekt sikrede dem samtidig The International Prize, og vinderne har med sejren distanceret sig fra over 900 andre gymnasieelever.

2. pladsen går til et hold fra Odense Tekniske Gymnasium. De 3 drenge har udviklet en alarm, der monteres på cyklen, og er bygget sammen med cykellåsen. Skulle en cykeltyv bryde låsen op, vil det udløse en hylende larm på 120 db.

En selvjusterende cykellygte, der tænder, når det er påkrævet, og selv skruer op og ned for lysstyrken udløste en 3. plads til et hold fra Egaa Gymnasium.

Ellehammerprisen, der uddeles for finalens bedste prototype går til et hold fra Slotshavens Gymnasium. De har udviklet en klemme til at stoppe gennemstrømningen i slanger til drop på sygehuse. Klemmen er fremstillet, så den er lettere for sygeplejerskerne at anvende.