De fire karrierespor

I IDA arbejder vi med fire forskellige karrierespor: Specialister, projektledere, ledere og selvstændige. Her giver vi et kort overblik over hvad de fire spor dækker over.

Det er ikke givet, at man skal arbejde med det samme hele livet! I takt med at udvikler os skifter mange karrierespor. Mange IDA-medlemmer starter ofte deres arbejdsliv i specialiststillinger, men arbejder sidenhen også i andre karrierespor. 

Specialist

Det er måske de færreste der vil definere sig som specialister, men mange har alligevel den klareste forbindelse hertil. Som specialist er det fagligheden der fylder mest i din hverdag. Du har ansvar for bestemte faglige opgaver, men intet ledelses- eller projektledelsesansvar.

Projektleder

Som projektleder trækker du både på faglige og ledelsesmæssige kompetencer. Det er dig, der skal sætte retning på de projekter du leder, og sikre at projektet kommer godt i mål. Ud over dine fagtekniske kompetencer beskæftiger du dig også med strategisk planlægning og koordinering, økonomi, kommunikation og meget mere.

Leder

Som leder arbejder du i mindre grad med konkrete specialistopgaver, men i højere grad med at fordele og tilrettelægge arbejdet for dine medarbejdere. Din fagtekniske kompetencer træder mere i baggrunden, og dine koordinerende og kommunikative kompetencer fylder mere i din hverdag.

Selvstændig

Som selvstændig sætter du selv retningen for din karriere og virksomhed. Det er dit ansvar at tilrettelægge dine, og måske også andres, opgaver således, at i kommer i mål med opgaverne. Dine arbejdsopgaver kan spænde vidt, afhængig af hvordan du har tilrettelagt arbejdet i virksomheden. Du kan sidde med alt fra kundekontakt til økonomi.