Eksamensbevis på engelsk

Hvis du har brug for et eksamensdiplom på engelsk, skal du kontakte din uddannelsesinstitution.

Har du ikke allerede dit eksamensdiplom på engelsk, kan din uddannelsesinstitution udskrive et til dig. Nogle af uddannelsesinstitutionerne tager et gebyr for det, hvis du fx allerede har fået ét, eller hvis dine data ikke længere ligger på elektronisk form, men det er under alle omstændigheder billigere end at få oversat dit danske diplom af en autoriseret translatør.

Du skal selvfølgelig ikke overdænge den udenlandske virksomhed med pjecer og brochurer om det danske uddannelsessystem. Gør i stedet opmærksom på, at du selvfølgelig kan skaffe yderligere dokumentation, hvis de ønsker det.

En god idé er at tjekke, hvilke universiteter dit uddannelsessted samarbejder med i udlandet (og dermed kan regnes for at være på niveau med) - nogle gange er en reference til et universitet, som den udenlandske virksomhed kender, nok til, at de er sikre på dit niveau.

Endelig bør du - især hvis du søger arbejde i Europa - lade dig registrere i FEANI (den europæiske sammenslutning af nationale ingeniørforbund). Du kan så bruge titlen EUR ING, der generelt accepteres i Europa som en sikkerhed for, at du har en gennemført en anerkendt ingeniøruddannelse. Du er velkommen til at kontakte IDA og høre nærmere om EUR ING-ordningen.