En ny jobindsats til gavn for alle

Fremtidens jobindsats får et kraftigt skub i løbet af januar. Beskæftigelsesministeriets ekspertgruppe med tidligere minister Carsten Koch i spidsen præsenterer dens endelige rapport – og det bliver muligt at debattere anbefalingerne med Carsten Koch og mange andre eksperter, politikere og flere af arbejdsmarkedets aktører ved IDAs konference

På IDAs konference onsdag 22. januar 2014 kommer der fokus på den fremtidige jobindsats – og hvordan man kan sikre sammenhæng med andre relevante indsatsområder. Primært vil fokus være på anbefalingerne fra Carsten Koch-udvalget, men der vil også være indlæg fra såvel formanden for Produktivitetskommissionen, professor Peter Birch Sørensen, som adm. direktør Leo Larsen, der stod i spidsen for udredningen af arbejdskraftbehovet som følge af de store anlægsinvesteringer.


”Det glæder mig, at vi i IDA har kunnet samle stort set alle betydende aktører på arbejdsmarkedet og i det politiske liv. For mig er der ingen tvivl om, at der er behov for justeringer flere steder på arbejdsmarkedet. For det første har vi brug for at producere tilstrækkelig mange højtuddannede med de rette kvalifikationer. For det andet bør vi understøtte det behov, erhvervslivet har. Og for det tredje skal vi sikre effektive og målrettede uddannelser for alle på arbejdsmarkedet. Det er grundlæggende for at sikre væksten og fremtidens velfærd” konstaterer formanden for IDA Frida Frost.

På konferencen i Ingeniørhuset vil Carsten Koch debattere med hovedkasserer Torben Poulsen, Dansk Metal, direktør Henrik Bach Mortensen, DA, direktør Verner Sand Kirk, A-kassernes Samvirke, formand Majbritt Berlau, Dansk Socialrådgiverforening, arbejdsmarkedsanalytiker Niels Lykke Jensen og advisor Bolette Mohr Sillassen, IDA.


Efter frokost bliver der paneldebat med underdirektør Charlotte Rønhof, Dansk Industri, professor Asbjørn Sonne Nørgaard, SDU, adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet og formanden for IDAs Arbejdsmarkedsudvalg Morten Thiessen.


Den afsluttende politiske debat bliver med folketingsmedlemmerne Leif Lahn Jensen (S), Hans Andersen (V), Nadeem Farooq (R), Eigil Andersen (SF), Bent Bøgsted (DF) og Christian Juhl (E).

Se programmet og mere om konferencen,