Finale i Science Cup

Mandag den 14. maj er der finale hos IDA i København. Finalisterne kæmper for at vinde en studietur enten til München eller til Slush (Europas største tech-StartUp event).

Det er blevet tid til den årlige finale i Science Cup. Over 750 gymnasielever (2.g. HTX og STX) var med fra starten. 328 elever deltog i semifinalerne – nu er der 38 tilbage fordelt på 10 grupper.
Finalisterne er fundet ved de ti semifinaler, der blev holdt på naturvidenskabelige virksomheder som fx Damixa, Kverneland Group, Terma og VIA University College. Nu er de klar til finalen.


Finalen

Finalisterne har efter semifinalerne haft tid til at videreudvikle deres produkt og evt. prototype for at gøre det endnu bedre til finalen. Til finalen præsenterer de ti finalister deres projekter. De fortæller om ideen, formålet med opfindelsen og dens potentiale – også internationalt. Som en del af deres præsentation kan de vælge at bruge en prototype til at vise ideen og funktionaliteten ved deres produkt.


Præmier

 • Vinder af Science Cup 2017-2018
  Præmien er en naturvidenskabelig studietur. Vinderne kan selv vælge, om det skal være til München eller til Slush (Europas største tech-StartUp event). Turen er for vindergruppen og deres lærer.
   
 • 2. pladsen i Science Cup 2017-2018
  Præmien er B&O BeoPlay A2 Active til alle i gruppen.
   
 • 3. pladsen i Science Cup 2017-2018
  Præmien er B&O BeoPlay A1 til alle i gruppen.
   
 • Ellehammerprisen for bedste prototype
  Præmien er et gavekort til hvert gruppemedlem på 2.000 kr.
  Prisen er sponseret af Ellehammerfonden.
   
 • The International Prize for bedste internationale perspektiv
  Præmien er et gavekort til hvert gruppemedlem på 2.000 kr.
  Prisen er sponseret af UL International.


Dommerne

I dommerpanelet sidder fem danske og en international dommer. Alle har naturvidenskabelig baggrund og arbejder til dagligt med innovation enten som forsker, iværksætter, produktudvikler e. lign. Inden finalen har dommerne læst finalisternes opgaver og forberedt spørgsmål til deltagerne. Projekterne bliver vurderet ud fra bedømmelseskriterierne for konkurrencen.