Finalister 2017-2018

Mandag den 14. maj 2018 er der finale i Science Cup 2017-2018. 38 finalister fordelt på 10 grupper deltager.

Finalisterne skal præsentere deres projekter og prototyper for et naturvidenskabeligt dommerpanel. Dommerpanelet består af fem danske og en international dommer. Til præsentationen har hver gruppe 10 minutter til at fremlægge. Mindst 2 af de 10 minutter skal være på engelsk og handle om projektets internationale perspektiv.


Finalister

1. Bekæmpelse af varroamiden (Borupgaard Gymnasium)
Et klæbepapir med feromon til bistadet til at bekæmpe varromiden, der er en trussel for bierne. Miderne springer på bierne fra blomsterne af og i dag sprøjter man mod miderne, hvilket skader bierne. Med opfindelsen skader man ikke bierne og honningen i bekæmpelsen af miderne.

2. Tørcreme (Falkonergårdens Gymnasium)
Håndcreme i pulverform, der i kontakt med vand får sin oprindelige cremede konsistens. Tørcremen behøver ikke konserveringsmidler, og den skal derfor bevirke allergiske reaktioner fra de konserveringsmidler, der bruges i flydende cremer i dag.

3. NEEP Armbånd (Rødkilde Gymnasium)
Et armbånd til hørehæmmede, der hjælper dem med at orientere sig udendørs. Armbåndet kan optage lyde og omdanne dem til vibrationer, som de døve kan mærke på deres arm.

4. Kompressionsstrømpen Compress It (Kold Tekniske Gymnasium)
En kompressionsstrømpe, der kan bruges af alle og tilpasser sig foden og benet ved hævelse og lægger den rigtige kompression. Strømpen løser problemet med, at det er svært at lægge den rigtige kompressionsforbinding i sportshallen, på fodboldbanen etc., hvor skaden opstår.

5. Earl Pearl (Falkonergårdens Gymnasium)
En tablet, der i kontakt med vand bliver til øl. Tabletten består kun af tre komponenter og årsagen til tablettens opfindelse er for at reducere udledning af kuldioxid i atmosfæren ved produktion af normale øl.

6. FIFO Storage System (Horsens Gymnasium)
Et hyldesystem med skinne og låsemekanisme, der gør trimning i butikkerne nemmere. Hyldesystemet kan integreres med nuværende hylder og betyder, at medarbejderne ikke længere behøver bruge tid på at placere friske varer bagerst på hylderne, da de kan fyldes op bagfra via hyldesystemet.

7. Treat-Knee (Rødkilde Gymnasium)
Bukser med indlagt kinesiotape til aflastning af knæ ved træning og til at holde knæet på plads ved skade. Bukserne kan tages på under almindelige bukser og er dermed meget nemmere og billigere end at skulle til fysioterapi og få sat tape på.

8. Den Smarte Vandbeholder (Kold Tekniske Gymnasium)
En vandbeholder, der via lysdioder giver signal om, hvorvidt der er drukket nok vand. Vandbeholderen kan være med til at sørge for, at personer på plejehjem får den mængde vand, de har brug for på en dag.

9. Auto Attendance (Herningsholm Erhvervsgymnasium)
Et bluetooth modul, der sender signaler til en app om registrering af fravær, så det bliver hurtigere, nemmere og mere effektivt at registrere fravær i klasserne. Opfindelsen løser problemet med, hvor meget tid der går til spilde fra undervisningen med det nuværende system.

10. SOS-chippen (Rødkilde Gymnasium)
En chip, der i kontakt med vand puster redningsvesten op og sender et GPS-signal til nærmeste alarmcentral, der dernæst kan komme folk til undsætning. Opfindelsen skal sikre færre druknedødsulykker ved at gøre det nemmere for redningsfolk at komme ud til ulykken.