Fuldt hus til møde om fremtidsteknologi

Alt var udsolgt, da Ingeniørforeningens nye netværk – IDA Fremtidsteknologi – havde premiere på sit første arrangement.

En fyldt kongressal med 250 deltagere - og yderligere 120, der fulgte arrangementet via webinar sørgede for, at IDA Fremtidsteknologi kom flot fra start med netværkets åbningsarrangement 30. september i København.

Her havde IDA Fremtidsteknologi inviteret fire topforskere fra Danmark og udlandet til at berette om den nyeste udvikling inden for nanoteknologi, kunstig intelligens, bioteknologi og big data.

En ordentlig mundfuld, vil nogen mene, men ikke desto mindre vidnede de massive klapsalver, der fulgte eftermiddagens 4 indlægsholdere, om et vågent og nysgerrigt publikum.

Den store forhåndsinteresse - pladserne blev revet væk kort efter at de var udbudt - sættes yderligere i relief af, at netværket på blot 4 uger har fået 400 medlemmer.

IDAs formand, Frida Frost, glæder sig over den flotte opbakning til netværket:

”For mig beviser det mindst én ting: Vi er som ingeniører utroligt nysgerrige på, hvad fremtiden bringer – og også i at være med til at skabe den”, som formanden udtrykte det i sin velkomsttale.

Netværk på tværs
Modsat de mange øvrige faglige netværk i IDA, som typisk tager afsæt i emner, der relaterer sig til netværkets fagspecifikke område, er det meningen at IDA Fremtidsteknologi skal arbejde på tværs af teknologier og – som navnet antyder – udelukkende have fokus på nye eller kommende teknologier.

”Det her er et forsøg, hvor vi prøver nye veje for at engagere medlemmer i at lave spændende arrangementer, der fokuserer på fremtiden”, fortæller Frida Frost.

”Vi tror på, at der både er masser af gode ideer, viden og personlige netværk til stede blandt IDAs medlemmer”, uddyber hun.

Ideerne til, hvad netværket skal tage op, kan både komme fra netværkets egne medlemmer, men i princippet også fra alle andre.

Til premiere-arrangementet var der naturligvis mulighed for, at deltagerne allerede her kunne komme med ideer til fremtidige arrangementer. Der kom over 25 forslag!

Lige nu arbejder IDA Fremtidsteknologi på en række arrangementer om robotteknologi, som efter planen skal holdes i København, Odense, Aalborg og Herning. Arbejdstitlen for arrangementerne lyder: ”Den robotteknologiske tsunami”.

Læs mere om IDA Fremtidsteknologi og hvordan du kan blive medlem.