Grøn Omstilling afleveret til miljøministeren

Erhvervspanelet for Grøn Omstilling har afleveret 9 anbefalinger om ”Bæredygtig vækst med færre ressourcer” til miljøminister Ida Auken

Miljøminister Ida Auken bad i december 2011 Erhvervspanelet for Grøn Omstilling med direktør Lars Goldschmidt, DI, i spidsen svare på hvordan vi skaber vækst og job i Danmark midt i en ressource- og finanskrise. IDAs formand, Frida Frost, er medlem af panelet.

De 9 anbefalinger fra Erhvervspanelet for Grøn omstilling:

1. Danmark skal udvikle og implementere innovative grønne helhedsløsninger, der skal gøre os til internationalt foregangsland og udstillingsvindue.

2. Danmark skal understøtte en intelligent udvikling og implementering af det biobaserede samfund.

3. Danmark skal investere i bæredygtige vandløsninger og fremme vandeffektivitet.

4. Danmark skal have en helhedsorienteret ressourcestrategi.

5. Danmark skal fokusere sin internationale indsats ud fra strategiske prioriteringer.

6. Danmark skal sikre kompetencer og viden, der styrker grøn omstilling.

7. Det offentlige skal fremme ressourceeffektivitet og grøn omstilling gennem udbud og offentlige indkøb.

8. Regeringen skal arbejde for, at det bliver billigt at handle ressourceeffektivt.

9. Den danske regulering skal gennemarbejdes, så den bliver moderne og fremmer helhedstænkning med fokus på bæredygtig vækst.

Frida Frost glæder sig over arbejdet og de 9 anbefalinger. Især glæder hun sig over den 6. anbefaling om at sikre kompetence og viden, der styrker grøn omstilling.

Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, i samtale med miljøminister Ida Auken.

Miljøminister Ida Auken roste arbejdet i erhvervspanelet.

”Jeg er imponeret over panelets skarpe, nytænkende og brugbare anbefalinger, som flugter rigtig godt med mine visioner,” sagde hun til erhvervspanelet. Jeg lover, at anbefalingerne ikke strander i min skrivebordsskuffe. De vil blive brugt som inspiration til mit indspil i udviklingen af regeringens nye erhvervs- og vækstpolitik. Danmark har de bedste forudsætninger for at være med til at levere de løsninger, verden har brug for. Vi skal handle hurtigt og fokuseret, så vi finder en vej ud af finans- og ressourcekrisen ved at skabe nye veje til vækst,” konstaterede miljøminister Ida Auken.