Hvad kan du forhandle løn om?

Selvom en reel lønstigning er at foretrække, kan du også få værdi ud af andre ting til en lønforhandling. Du får her et par bud på andre ting, du kan kapitalisere til lønforhandlingen.

Det er ikke altid, at man synes, man har fået nok ud af en lønforhandling. Måske har man ikke fået den lønstigning man ønskede, og så kan tiden være den rigtige til at se på alternativer, som man kan forhandle om.

Finansieret efteruddannelse

At få finansieret en uddannelse, fx som projektleder, eller et interessant modul på en uddannelsesinstitution, kan være en god måde at få ekstra i lønposen. Mange kurser kan være dyre, og derfor svære at finansiere selv. Samtidig kan et kursus være med til at give dig kompetencer, som er eftertragtede på din arbejdsplads, og dermed også i din chefs interesse og slutteligt er det med til at øge din personlige markedsværdi. At bede om finansiering til efteruddannelse kan derfor give både værdi til dig og din chef.

Betalt ferie

Forhandler du løn i forbindelse med en nyansættelse, kan det for nogle give mening at forhandle om at få betalt noget af sin ferie. Det kan være, du ikke har noget opsparet ferie eller at en lønstigning i dit nye job gør, at du reelt skal finansiere noget af din ferie selv på den nye arbejdsplads.

Resultatløn

Det er selvfølgelig bedre at få en højere fast løn end at være resultatlønnet, men kan du ikke få mere i lønposen, kan resultatløn i nogle tilfælde være en god løsning. Når du laver en aftale om resultatløn giver det nemlig din arbejdsgiver en sikkerhed, da pengene først skal betales, når arbejdet er gjort. For dig kan der til gengæld være mere på spil, og du skal derfor overveje hvor risikovillig du er, før du forhandler om resultatløn.