IDA lancerer ugentlig podcast med kendt DR-vært

IDA lancerer ugentlig podcast TechTopia med den kendte DR-vært, Henrik Føhns.

Sammen med 5 partnervirksomheder lancerer IDA den ugentlige podcast ”Techtopia”. Det bliver den kendte DR-vært fra P1’s Harddisken, Henrik Føhns, der skal stå for 30 ugentlige minutter, som kommer til at handle om alt fra teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og nyeste forskning – krydret med interview, reportage og lyd fra både ind- og udland. Det er det samfundsmæssige engagement i en 4. industriel revolution, der vil gennemsyre ”Techtopia”, og som også er bindeleddet mellem Henrik Føhns og IDA.

”Samarbejdet med IDA ligger lige til højrebenet, fordi vi deler en naturlig interesse for teknologi og for, hvordan den forandrer vores verden. Jeg har altid formidlet teknologi, og det oplever jeg også, at IDA gør ved at sætte teknologi ind i et større samfundsmæssigt perspektiv. Det bedste bliver at prøve et nyt medie af og at samarbejde med en organisation, som deler mine egne ideer om at oplyse om teknologi som positiv forandringsfaktor i vores samfund,” siger Henrik Føhns.

Han peger på, at IDA som organisation kan løfte ”Techtopia” ud over rampen til et stort publikum og cementere IDAs position som teknologiens stemme nummer ét.

”Navnet ”Techtopia”’ skal afspejle spændingsfeltet i teknologi – utopia på den en side og dystopia på den anden. Det fantastiske samfund, vi kan bygge, hvis vi gør det rigtigt. Og den katastrofe, vi kan ende i, hvis vi gør det forkert. Podcasten vil afspejle den svære balancegang, vi går, når ny kraftfuld teknologi og menneskerne bag forandrer vores verden. Mulighederne for at skabe bedre liv og arbejdspladser kontra faldgruber som reduceret privatliv og teknologisk betinget arbejdsløshed,” siger Henrik Føhns.

Podcasten bliver ikke kun for nørder. Den skal være for alle – både dem, der i forvejen har teknologi og universet omkring inde på radaren og også for alle dem, der gerne vil vide mere om den nye digitale virkelighed, som fylder mere i vores dagligdag.

”Det ligger i IDAs DNA at formidle teknologi og digitale dagsordener, og derfor er det også oplagt, at vi nu bevæger os ind på radioscenen og bliver medieudbyder, når vi lancerer Techtopia. Med den erfarne og dygtige radiomand Henrik Føhns ved roret er ambitionen at øge interessen og vidensniveauet for digital udvikling og teknologiske dagsordener generelt,” siger IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen.

Techtopia har premiere 22. maj og bliver udgivet på IDA Universe, hvor du allerede i dag kan tilmelde dig.

Henrik Føhns (55) har i en længere årrække været vært på P1’s Harddisken, der i 2016 var P1’s syvende mest downloadede podcast. I 2014 modtog han Krygerprisen og fik samme år Rethink Internet Pioneer Award på Internet Week Denmark.