IDA-medlemmer får pæne lønstigninger for fjerde år i træk

Det har atter været et godt år for IDAs medlemmer, når det kommer til at få mere i lønningsposen. Både ansatte i det private og i det offentlige har i år nydt godt af den store efterspørgsel på medarbejdere med teknisk eller naturvidenskabelig baggrund.

Højtuddannede med en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund har kronede dage på arbejdsmarkedet, hvor de igen i år nyder godt af pæne reallønsstigninger. Det viser IDAs årlige lønstatistik for 2017, hvor medlemmer på det private område oplever en lønfremgang på 3,7 pct., mens medlemmer ansat i det offentlige i gennemsnit har fået en lønstigning på 2,9 pct. Inflationen har i samme periode ligget på 1,6 pct.

”De pæne lønstigninger viser tydeligt, at vores medlemmer er stærkt efterspurgte i både den private og den offentlige sektor. Når de for fjerde år i træk får flotte lønstigninger, siger det noget om, at der er stor brug for deres kompetencer derude, og det glæder os selvfølgelig. For det enkelte medlem kan det betyde gode karrieremuligheder og lønstigninger, og det er jo dejligt,” siger Juliane Marie Neiiendam, der er formand for Ansattes Råd i IDA.

Alle prognoser – blandt andet fra vores teknologiske alliance ”Engineer the future” – peger på, at ingeniører, it-specialister og højtuddannede med en naturvidenskabelig baggrund også bliver en mangelvare i fremtiden, og det forventer Juliane Marie Neiiendam kommer til at afspejle sig i lønudviklingen i de kommende år. Hun peger på, at det selvfølgelig er godt for det enkelte medlem, men at lønstigningerne også vidner om, at vidensarbejdere er og forbliver en mangelvare i den nære fremtid.

”Intet tyder på, at vores medlemmer bliver overflødige på arbejdsmarkedet – tværtimod – så jeg forventer, at de pæne lønstigninger også vil dominere statistikkerne i fremtiden. Men det bekymrer mig også, at vi stadig uddanner for få vidensarbejdere, for det bliver en udfordring for samfundet, at vi kommer til at mangle folk med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer til at udvikle fremtidens velfærdssamfund,” siger Juliane Marie Neiiendam, der opfordrer Christiansborg til at trykke speederen i bund, når det kommer til politiske tiltag, der skal uddanne endnu flere ingeniører, naturvidenskabere og folk med teknisk baggrund.