Ingen klarhed om flytning af statslige arbejdspladser før jul

Ny plan om flytning af statslige arbejdspladser kommer ikke som bebudet i december

De statslige ansatte må nu bruge juleferien i uvished, om hvorvidt deres job skal rykkes fra hovedstaden og ud til provinsen. Det ærgrer formanden for de offentligt ansatte i Ingeniørforeningen, IDA Carsten Eckhart Thomsen, der mener, at en forlænget usikkerhed for de ansatte er skidt signal.

”Vores medlemmer har nu gået i usikkerhed om, hvorvidt deres arbejdsplads skal flytte siden oktober. Nu får de så også lov at holde jul i uvidenhed. Det er ikke i orden. Det er jo ikke brikker i et brætspil, man skal til at rykke rundt på. Det er mennesker med ægtefæller, børn, bedsteforældre og venner, som det handler om,” siger han.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde har oplyst, at planen for næste etape af udflytningen af flere tusinde statslige arbejdspladser først offentliggøres i januar.

”Mit håb er derfor, at ministeren nu bruger ferien på at tænke udspillet godt igennem, så der kan blive taget højde for, at medarbejderne og deres familier bliver behandlet ordentligt i den videre proces,” siger Carsten Eckhart Thomsen.

Under sin åbningstale 3. oktober i år lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen op til at give flere kommuner ude i landet en tidlig julegave ved at annoncere flytningen af tusindvis af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet i december. Den plan er nu udskudt til januar.