Jobsøgning for projektledere

Projektledelse handler grundlæggende om styring og ledelse. Når du leder efter nyt job som projektleder, skal du derfor vise, hvordan du vil styre og lede projekter.

Der er sikkert opgaver, du som projektleder er bedre til end andre. Derfor kan det være en god idé at lave en kompetenceprofil, der hjælper dig med at afklare, hvilke faglige og personlige kvalifikationer du har. Profilen er et godt fundament for at skrive CV og ansøgning. Læs mere om kompetenceprofiler og kom i gang med din egen her.

Et skarpt CV

CV’et er normalt det første man kigger på, når man skal til at vurdere ansøgerne til en stilling. Det er altså her, virksomheden for første gang begynder at danne sig et indtryk af hvem du er, og hvad du kan bidrage med. Derfor er det vigtigt, at dit CV ser indbydende ud, at sproget er letlæseligt, og at virksomheden mødes af et vellignende portræt af dig. Ellers risikerer du at blive sorteret fra.

Øverst i dit CV bør du skrive et kort resumé, som beskriver relevant erfaring og kompetencer samt de væsentligste personlige og sociale kompetencer. Når du søger en stilling som projektleder, bør du også beskrive din tilgang til projektledelse- og styring.
Herefter kan du lave et omvendt kronologisk CV. Altså med nyeste erfaring først. Start med din erhvervserfaring og herefter uddannelsesbaggrund. Dit seneste job skriver du øverst og herefter bevæger du dig bagud i tiden. Under de enkelte jobs, kan du beskrive hvilke erfaringer, du har gjort dig på baggrund af punkterne, og kort beskrive de væsentligste opgaver du har løst. Husk, at det især skal være opgaver relateret til projektledelse. Det kan f.eks. være projekter du har styret, der relaterer sig til stillingen, du søger nu. Vær forsigtig med at beskrive for mange opgaver, der ikke er relevante for jobbet du søger. Det kan få CV'et til at fremstå uskarpt. 

Som medlem kan du få inspiration og hjælp til dit CV med vores nye værktøj, CV-assistenten. Værktøjet er din hjælpende hånd, når du finpudser dit CV. Assistenten hjælper dig med dit CV's struktur, layout og indhold igennem råd fra vores karriererådgivere. 

Prøv CV-assistenten her

Tre gode råd til CV’et

 • Hold layoutet overskueligt og sproget letlæseligt.
 • Skriv kort. 3-4 sider er som regel nok.
 • Medtag kun information der er relevant for jobbet du søger.

Den gode ansøgning

De fleste virksomheder kigger først CV’et igennem. Hvis CV’et matcher det de leder efter, går de videre til ansøgningen. Din ansøgning er altså din mulighed for at få beskrevet mere om hvem du er, og hvordan du kan give værdi til arbejdspladsen. Din ansøgning skal give virksomheden lyst til at møde dig – ikke skaffe dig jobbet. Derfor skal du ikke fortælle alt om dig selv, men holde dig til det, der sælger bedst.

En god ansøgning begynder med en fængende overskrift, som hurtigt fortæller virksomheden, hvem du er og hvorfor du er kompetent til jobbet. Du kan fx skrive: ”Projektleder med speciale i vindenergi”. 

I indledningen skal du forklare hvorfor du er motiveret for at få jobbet. Vær så konkret som muligt, og forsøg at målrette din motivation mod jobbets indhold. Når du har forklaret hvorfor du finder jobbet interessant, skal du fortælle, hvorfor du er interessant for virksomheden. Her er din vigtigste opgave at være konkret med, hvad du kan bidrage med hos virksomheden. En god måde at blive konkret, er at forklare hvad du har lavet i tidligere jobs, og hvilke kompetencer du har brugt der. Hvilke kompetencer har du fx trukket på i tidligere projekter du har ledet, og hvordan har du brugt dine evner til at styre projektet sikkert i mål? Det kan være både faglige og personlige kompetencer du trækker på her. Pas på klichéer som: ”Jeg er god til at have mange bolde i luften.” Gå i stedet efter at beskrive en konkret situation, hvor du har haft gang i mange ting samtidig. Det giver et langt bedre indtryk af dig.
Det er desuden en god idé at undgå de gammeldags formuleringer i ansøgningen, som: ”Det er med stor interesse at jeg har læst jeres opslag til stillingen som … og jeg tillader mig hermed at sende min ansøgning.” Sætningen giver ikke værdi til ansøgningen, og mange arbejdsgivere vil blot springe sætningen over.

Tre tips til ansøgningen

 • Hold ansøgningen på 1 side. Det foretrækker 70 % af virksomhederne i Ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2016.
 • Hold dig fra klichéer – vær så konkret som muligt.
 • Husk, at ansøgningen skal skaffe dig samtalen, ikke jobbet.
 • Få tjekket din ansøgning og CV

  Vi kan hjælpe dig med at skærpe din ansøgning og dit CV! 

  IDA hjælper dig gerne med kommentarer og forslag til din ansøgning og dit CV. Du skal bare sende en mail via vores kontaktformular.

  Vi beder dig om at skrive dit tlf-nr (dagtimer), så vi evt. kan ringe dig op.

  Vedhæft:

  • Det jobopslag, som du søger på (evt i form af link).
  • Din ansøgning
  • Dit CV

  Vi bestræber os på at svare dig hurtigst muligt, efter at vi har fået din mail.

  Studiemedlemmer kan få hjælp til ansøgning og CV vedr. studiejob i studietiden. Tidligst 3 måneder før du dimitterer, er du berettiget til rådgivning i forhold til dit første kandidatjob.