Kom godt i gang med ansøgningsprocessen

Uanset set om det er fordi man er ledig eller blot vil afsøge mulighederne, skal de fleste på et tidspunkt igennem den proces, der kaldes jobsøgning. Vi guider dig her til hvordan du bedst muligt kommer i gang.

Find de stillinger, der er relevante for dig

Om du er ledig eller blot vil afsøge mulighederne, skal de fleste på et tidspunkt ind i den proces, der kaldes jobsøgning. Hvis du er interesseret i at finde et nyt job, har du måske allerede en ide om, hvad det kan være. Hvis du ikke har det, er det en god ide at starte med at finde ud af, hvad du gerne vil. Her kan du måske tænke i brancher men det er også en god idé at tænke i specifikke stillinger. 

Lav en jobsøgningsstrategi

Når du har afklaret, hvad du gerne vil, skal du lave en jobsøgningsstrategi, så du hurtigst muligt kommer videre til næste job. Måske har du nogle i dit netværk, som kan formidle kontakt, du kan søge på diverse jobopslag, eller du kan ringe rundt til virksomheder for at høre om mulige stillinger, der ikke er opslået.

Forbederelse

Det er vigtigt, at du har materiale klar til at sende ud i forbindelse med denne proces. Derfor lave et CV og måske en ansøgning til den specifikke virksomhed, som du kan fremsende efter, at du har taget kontakt. Derudover kan det også være en god ide at opdatere din LinkedIn profil, så den afspejler det, du gerne vil. Mange virksomheder bruger nemlig også LinkedIn til at finde mulige kandidater.

Læs hvordan du skriver en god ansøgning samt hvordan du skriver et godt CV.

Jobsamtalen

Når du er blevet inviteret til jobsamtale, skal du huske at sætte dig ind i virksomheden samt forberede dig på de spørgsmål, der eventuelt kan komme både personlige og faglige. Det er en god ide inden samtalen at forberede en præsentation af dig selv samt nogle af dine styrker og svagheder i forhold til stillingen.

Læs hvordan du kommer godt igennem jobsamtalen.

Få personlig feedback på din ansøgning og dit CV

IDA hjælper dig gerne med kommentarer og forslag til din ansøgning og dit CV. Vi beder dig om at skrive dit tlf-nr (dagtimer), så vi evt. kan ringe dig op.

Husk at vedhæfte

  • Det jobopslag, som du søger på (evt i form af link)
  • Din ansøgning
  • Dit CV

Kontakt os for at få feedback på CV eller ansøgning