Lønsumsforhandling for tillidsvalgte

IDA har udarbejdet fire videoer, der hjælper dig, som skal i gang med lønsumsforhandling. Det er korte videoer, der klæder dig på til lønsumsforhandlingerne.

På en række virksomheder bliver der årligt forhandlet et samlet lønsum for medarbejderne. På baggrund af denne lønsum forhandler den enkelte medarbejder sin egen del af kagen.

Lønsumsforhandlingen forestås af en repræsentant for medarbejdergruppen, ofte en virksomhedsgruppe eller akademikerklub.

Det kræver god forberedelse og relevant viden at forhandle lønsum. Derfor har IDA udviklet en stribe videoer, der på kort tid, kan hjælpe dig, der forhandler lønsum, med at blive klædt ordentligt på til opgaven.

Der er fire videoer:

Første video hjælper dig med at forberede din forhandling.

Den anden video bidrager til din forberedelse ved at inddrage de relevante tal og statistikker. Her kan du få yderligere hjælp ved at studere IDAs lønstatistik. og IDAs gode råd om løn.

Læs også Firmastatistik

Overordnede prognoser og tal

IDAs prognose

Den tredje video giver dig gode råd til selve forhandlingen og den fjerde video giver inspiration til hvordan du håndterer forløbet efter selve forhandlingen.

Se videoerne samlet eller hver for sig, når behovet opstår. Vi håber at disse videoer, vil bidrage til, at du som forhandler føler dig klædt på til opgaven.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte IDA på 33 18 48 48 eller kontakte din kontaktperson direkte.