Opret nyt CV med IDAs CV-assistenten

Har du helt styr på dit CV? Få en hjælpende hånd til at finpudse dit CV med CV-assistenten. Programmet er din online hjælper til at oprette og udfylde dit CV.  Du får hjælp med dit CV’s struktur, layout og indhold.

Vores rådgivere hjælper dig under hele processen med tips og tricks til, hvordan du bedst muligt udfylder dit CV.

Dit CV er et af din karrieres vigtigste elementer. Det gør dig beskæftigelsesattraktiv og giver dig, hvis det er velplejet, et værdifuldt overblik over dine kvalifikationer og mulige karriereveje. 

Opret CV på CV-assistenten (kræver medlemslogin)

Hør mere om CV-Assistenten

Her kan du læse dele af karriererådgivernes råd

Kontakt-info: Kontaktinformationer er naturligvis vigtige at have med i dit CV, hvis du skulle være så heldig at blive kaldt til samtale.

Foto: Det er altid positivt at have et billede af sig selv i sit CV. Det skaber troværdighed, samt genkendelse hos din potentielt kommende arbejdsgiver. Få eventuelt en professionel til at tage et godt billede. Det viser, at du tager dig selv og modtageren alvorligt.

Kernekompetencer:  Fortæl kort om dine vigtigste faglige og personlige kompetencer. Beskriv, hvordan de kan skabe værdi for virksomheden, du søger job hos. Arbejdsgiveren ved ikke, hvad du er særligt god til, så det er din opgave at udpensle dine spidskompetencer.

Resumé: Dit resumé er ofte det første en virksomhed ser på. Skriv en kort beskrivelse af din faglige profil med din erhvervserfaring og mest relevante kompetencer. Det er her du skal skabe interessen til at læse videre. Et resumé er ikke en beskrivelse af hele dit liv og din karriere. Det er en kort faglig beskrivelse, hvor du præsenterer de mest relevante emner fra din karriere og uddannelse. Hvad er dine specialer, hvad har du arbejdet med og hvad er dine faglige styrker? Dan et billede af din profil og skab interessen i resumet.

Uddannelse: Hvilken uddannelse har du taget? Hvad har du lært under din uddannelse? Du har uden tvivl tilegnet dig masser af viden og vigtige kompetencer, der vil gavne dig i dit kommende arbejdsliv. Beskriv hvad uddannelsen har lært dig og hvorfor disse kompetencer gør dig aktuel til den opslåede stilling. Skriv eventuelt lidt om dit speciale, vigtige projekter, udlandsophold og praktik. Prioritér efter relevans i forhold til jobbet.

Erhvervserfaring: Angiv navnet på virksomheden og din stillingsbetegnelse. Beskriv kort dine arbejdsopgaver, dit ansvarsområde samt dine vigtigste resultater. Hvilke kompetencer og kvalifikationer har du opnået igennem jobbet og hvordan er disse relevante i forhold til det job du søger nu?

Kurser: Har du deltaget i kurser, som er relevante for den stilling du søger? Relevante kurser viser arbejdsgiveren, at du er engageret og har en oprigtig interesse for fagområdet. Det fortæller desuden noget om dine kompetencer og kvalifikationer. Mangler du viden om et bestemt område, så kig forbi IDAs mange kurser og styrk dit CV.

Frivilligt arbejde: Frivilligt arbejde kan være prikken over i’et. Det fortæller meget om din person, at du har haft overskud til at engagere og involvere dig i frivilligt arbejde. Selv hvis dit frivillige arbejde ikke er direkte relevant i forhold til den branche du søger i, så er det derfor stadig vigtigt at have med i dit CV.  Som studerende er det frivillige arbejde ofte det første skridt imod at få et studierelevantarbejde. De kompetencer og kvalifikationer du udvikler her, er derfor vigtige at have med.

Sprog: Angiv dine sproglige færdigheder. Ofte forventer arbejdsgiveren, at du taler mere end ét sprog. Det er derfor vigtigt, at du gør opmærksomhed på dine sproglige kompetencer, selvom du måske ikke ser det som en direkte del af arbejdet.

IT-færdigheder: Har du erfaring med nogle IT-programmer? Har du tidligere arbejdet særligt meget med bestemte programmer og har det relevans i forhold til det arbejde du søger? Uanset om du er superbruger i Microsoft Office eller Python, så er det værd at nævne. Selv hvis det ikke er direkte afgørende for jobbet, så kan det fortælle arbejdsgiveren noget om hvad du er i stand til at lære i forhold til IT.

Personligt: For at få det fulde overblik over din personlighed, så er det for arbejdsgiveren relevant af vide mere om dine fritidsinteresser, civilstand og lignende. Spiller du eksempelvis fodbold i din fritid, så lad det fortælle noget om dig. Måske har du igennem fodbold lært vigtigheden af at fungere i et team? Eller har du som en ledende figur på holdet udviklet dine lederegenskaber?

Publikationer: Har du udgivet noget, der kunne være relevant for arbejdet? Måske har du på studiet skrevet bachelorprojekt eller speciale vedrørende noget, der er relevant i forhold til hvad arbejdsgiveren søger? Så er det her du skal uploade det med en kort beskrivelse.

Referencer: Har du opbygget et stærkt netværk igennem din karriere? Opgiv her tidligere chefer som referencepersoner i dit CV. Selv som studerende eller nyuddannet, uden nogen relevant erhvervserfaring, er denne sektion vigtig. Eksempelvis kan din tidligere chef i det lokale supermarked fortælle noget hvordan din arbejdsmoral er.

Andet: Mangler der stadig noget i dit CV? Er der noget, vi har glemt? Overvej, om det kan passe ind i nogle af de andre felter. Ellers kan du skrive det her. Og husk, at du selv kan rette overskriften i det færdige CV, hvis du har et bedre forslag.

Opret CV på CV-assistenten (kræver medlemslogin)