Pension og privatlivet

Dine behov ændrer sig i takt med, at dit privatliv udvikler sig. Det er derfor vigtigt, at du med jævne mellemrum overvejer, om du skal justere din pensionsopsparing, når der sker ændringer med dig selv og din familie.

Selv om du og kæresten er enige om, at I ikke skal giftes men bare flytter sammen, bør I overveje, om I skal kigge på pensionsopsparingen. Der er muligheder for, at du kan indsætte kæresten som særligt begunstiget. Det betyder, at i tilfælde af din alt for tidlige død, har kæresten større økonomisk mulighed for at klare sig.

Finder I ud af, at nu skal I giftes og have styr på det hele, så tænk også på jeres pensionsopsparinger. Det er en god idé allerede på det tidspunkt at have med i overvejelserne, hvad der sker med pensionsopsparingerne, hvis I på et senere tidspunkt i livet måtte blive skilt.

På et tidspunkt får I måske børn, og i den forbindelse bør I også se på jeres opsparinger til pension. Som regel er der mulighed for at sikre børnene økonomisk, hvis det værste skulle ske for den ene eller begge forældre.

Hvis du er offentligt ansat, fortsætter indbetalingerne til din pensionsopsparing uændret i hele den periode, du holder barselsorlov. Er du privatansat afhænger indbetalingerne til din pensionsopsparing under barselsorlov konkret af, hvilke aftaler, du har med din arbejdsgiver. 

Kontakt dit pensionsselskab, når der sker væsentlige ændringer i dit privatliv. For mange af IDAs medlemmer vil det være DIP eller ISP.

Pensionsopsparing bør skifte med livet: Pensionsrådgiver Eva Krag, ISP, om hvad det betyder at spare op. Og vigtigheden af at ændre sin opsparing i takt med, hvad der sker i ens liv. (02:40)