Praktisk information til nyuddannede

Det kan være en jungle at finde rundt i alle de ting, man skal huske som nyuddannet. Vi giver dig overblikket over de vigtigste ting du skal vide, når du er færdig med studiet.

Tilbud til nyuddannede

Som nyuddannet medlem af IDA har vi en række tilbud, du har mulighed for at benytte dig af. Du kan fx deltage i et af vores dimittendseminarer, hvor du får hjælp til jobsøgningsprocessen og overblik over dagpengereglerne. Du kan finde dit næste seminar her.

Du har også mulighed for at snakke med en af vores karriererådgivere.  Det kan fx være, du har brug for rådgivning om, hvordan du bedst håndterer jobsamtaler eller hjælp til at blive helt skarp på dine kernekompetencer. Det, og meget andet, kan vores karriererådgivere hjælpe dig med at blive helt skarp på. Du kan læse mere om vores karrieresamtaler i Dimittendguiden.

Ændret a-kasse medlemskab

Når du har afsluttet dit studie er det vigtigt, at du husker at melde dig ind i a-kassen senest 14 dage efter, at du afslutter din uddannelse. Ellers kan du miste din ret til at modtage dagpenge.
Hvis du allerede er studiemedlem i a-kassen, er det vigtigt at du kontakter a-kassen og får ændret dit medlemskab fra studerende til almindeligt betalende medlem. Det er vigtigt, da reglerne for at modtage dagpenge er anderledes for nyuddannede. Læs mere fra Akademikernes A-kasse i Dimittendguiden.

Forsikringer

Har du tegnet en studieforsikring hos IDA kan du beholde din studieforsikring til du fylder 30 år; også selvom du når at blive færdiguddannet inden. Når du fylder 30 år fortsætter forsikringerne automatisk. Du skal dog være opmærksom på, at prisen stiger, da du ikke længere er berettiget til en studierabat. Læs mere om studieforsikringer hos IDA Forsikring.