Sådan forbereder du dig til en karrieresamtale

Det kræver forberedelse at få succes. Derfor er det også vigtigt, at du forbereder dig grundigt inden en samtale med vores karriererådgivere. På den måde er du med til at sikre, at du får mest muligt ud af din samtale.

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at tale med en karriererådgiver. Måske har du brug for sparring til at udvikle dig i dit arbejde, blive bedre til at tackle konkrete udfordringer på jobbet, hjælp til jobsøgningen eller noget helt andet. Nogle har behov for sparring omkring meget konkrete problemstillinger, mens andre har et mere langsigtet perspektiv.

Når du kontakter os for at booke en karrieresamtale, beder vi dig først og fremmest om en kort beskrivelse af, hvorfor du ønsker karriererådgivning. Det er derfor vigtigt, at du allerede her kan sætte nogle ord på, hvad du gerne vil have vores hjælp til. Herefter bliver du ringet op af en karriererådgiver, som, udover at aftale en dato for jeres møde, vil bede om en uddybning af, hvad du gerne vil have hjælp til. Du må også meget gerne være konkret i forhold til, hvad du forventer af rådgiveren.

Inden karrieresamtalen vil rådgiveren ofte sende dig lidt materiale, som du skal forberede dig på inden mødet. Materialet kan være af forskellig karakter afhængig af samtalens indhold. Det kan fx være artikler du skal læse, en situation du skal reflektere over eller en opgave du skal løse. Det er vigtigt, at du sætter noget tid af forud for samtalen til at forberede dig ordentligt. Karriererådgiveren vil desuden også ofte bede dig om at sende en kopi af dit CV - også selvom samtalen ikke handler om jobsøgning. På den måde kan rådgiveren nemlig også forberede sig lidt på, hvem du er.

IDA har desuden udviklet en række værktøjer i form af test og beregnere, der kan hjælpe dig på vej.