Semifinaler i Science Cup

Alle deltagere til semifinalerne er fundet. Deltagerne skal præsentere deres projekt for et dommerpanel, der kårer en vinder af hver semifinale, som går videre til finalen i maj.

Deltagerne i Science Cup har afleveret deres rapporter. De rapporter, der lever op til bedømmelseskriterierne, kvalificerer sig til at deltage i en semifinale i april 2018.

Semifinaler

Semifinalerne holdes på innovative danske virksomheder. I år har blandt andet Damixa, Kverneland Group, Grundfos, Schneider Electric og Terma valgt at støtte Science Cup som vært for en semifinale. Ved semifinalerne præsenterer deltagerne deres projekter. De fortæller om ideen, formålet med opfindelsen og dens potentiale. Derudover viser de en prototype af produktet (hvis de har udarbejdet sådan en). Mens dommerne voterer og finder en vinder, fortæller virksomheden om sig selv og viser evt. rundt på virksomheden. Dagens vinder går videre til finalen den 14. maj 2018.

Dommerne

Dommerpanelet til semifinalerne består af 3 dommere, hvoraf en af dommerne som regel er fra værtsvirksomhedens udviklingsafdeling. Alle dommerne har naturvidenskabelig baggrund og arbejder til dagligt med innovation enten som naturvidenskabelig studerende, iværksætter, forsker, produktudvikler e. lign. Inden semifinalen har dommerne læst og forberedt spørgsmål til de projekter, der deltager i semifinalen. Projekterne bliver vurderet ud fra bedømmelseskriterierne for konkurrencen.