Sverige tiltrækker flest IDA-medlemmer

Arbejdsmarkedet for IDAs medlemmer rækker langt ud over Danmarks grænser, og IDA anslår, at flere end 4.000 medlemmer har deres arbejdsplads i udlandet. I øjeblikket topper Sverige, USA og Tyskland som de mest populære arbejdslande. 

Ligesom tusindevis af udenlandske højtuddannede med teknisk og naturvidenskabelig indsigt bor og arbejder i Danmark, rejser IDAs medlemmer også ud i verden i stor stil.

”En uddannelse inden for teknologi og naturvidenskab åbner mange døre både herhjemme og i udlandet. Manglen på teknisk hjernekraft er ikke et dansk fænomen, så det er ikke overraskende, at mange IDA-medlemmer med udlængsel også tager skridtet fuldt ud og sætter deres kompetencer i spil på den internationale scene,” siger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA.

Ikke overraskende er Sverige det mest populære arbejdsland for IDAs medlemmer. Her arbejder i øjeblikket 391 medlemmer. De næste lande på IDA-medlemmernes top 10 er USA og Tyskland. Sammenlignet med for 3 år siden er Norge røget fra en 2. plads til en aktuel 5. plads med 133 medlemmer mod 212 i 2014.

”Økonomisk vækst og efterspørgsel på vores medlemmers faglighed og viden hænger uløseligt sammen. Faldet i oliepriserne de senere år har betydet, at mange job i offshore-sektoren er forsvundet i Norge. Derfor er der færre IDA-medlemmer, der arbejder deroppe sammenlignet med for blot få år siden,” siger Juliane Marie Neiiendam. 

IDA anslår, at sammenlagt 4.000 medlemmer i øjeblikket tjener til dagens brød uden for landets grænser.

”Ud over de medlemmer, der har taget skridtet fuldt ud og bosat sig uden for Danmarks grænser, er der også rigtig mange af vores medlemmer, som pendler til og fra deres arbejdsplads i udlandet. De rejser eksempelvis ud mandag og hjem igen sidst på ugen. De dukker ikke op i vores statistikker, men vi kender dem fra vores netværk og rådgivning, og derfor tør vi godt anlægge et konservativt skøn på, at flere end 4.000 IDA-medlemmer arbejder uden for Danmarks grænser,” siger Juliane Marie Neiiendam. 

Top 10 over lande med flest erhvervsaktive IDA-medlemmer


Kilde: IDA