Vindere af Science Cup 2016-2017

Uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, overrakte hovedpræmien i Science Cup til BioBall fra Herningsholm Gymnasium ved finalen 10. maj i IDA. Præmien var en studietur til enten München eller Slush. BioBall er en lille bold, der kan fjerne hormonforstyrrende stoffer fra drikkevandet.

Onsdag 10. maj 2016 dannede IDA rammerne for finalen i Science Cup. Flere end 900 gymnasieelever (2.g htx og stx) var med fra starten. 425 elever deltog i semifinalerne, og heraf havde 35 elever fordelt på 10 grupper kvalificeret sig til finalen.

Som optakt til præmieoverrækkelsen holdt Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind en tale, hvor han roste deltagerne for deres engagement og iderigdom. Lige præcis det, som vi skal bruge i Danmark nu og i fremtiden. Ministeren overrakte også hovedpræmien til vinderne – BioBall fra 2.x på Herningsholm Gymnasium.
 

Vinder af Science Cup 2016-2017

BioBall

Førstepladsen gik til tre piger fra Herningsholm Gymnasium 2.x for projektet BioBall.
Præmien blev overrakt af Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

BioBall er en lille bold med svampekultur til tankene på rensningsanlæg. Svampekulturen kan bekæmpe hormonforstyrrende stoffer i drikkevand. Præmien var en naturvidenskabelig studietur for gruppen og deres lærer. Vinderne vælger selv, om de vil til München eller til Slush (Europas største tech-startup event).
 

2. pladsen i Science Cup 2016-2017

Cykelalarm

Andenpladsen gik til tre drenge fra Odense Tekniske Gymnasium 2.l for projektet Cykelalarm. Det er en cykellås med alarm i. Alarmen hyler med 120 dB, hvis cykellåsen bliver brudt op. Præmien var et sæt B&O BeoPlay H7 til hver deltager i gruppen.

Præmien blev overrakt af repræsentant for dommerpanelet Sara Grex, Formand for IDAs Forsknings- og Uddannelsesudvalg.
 

3. pladsen i Science Cup 2016-2017

LITOO

Tredjepladsen gik til fire drenge fra Egaa Gymnasium 2.x for projektet LITOO. LITOO er en selvjusterende cykellygte, der tænder, når det er påkrævet, og selv skruer op og ned for lysstyrken. Præmien var et sæt B&O BeoPlay H5 til hver deltager i gruppen.

Præmien blev overrakt af repræsentant for dommerpanelet Sara Grex, Formand for IDAs Forsknings- og Uddannelsesudvalg.
 

Ellehammerprisen for bedste prototype

Sygeplejerskens Sundhed

Ellehammerprisen for den bedste prototype gik til tre elever fra 2.x på Slotshaven Gymnasium. Eleverne har udviklet en speciel klemme til dialyseslangerne på sygehuse. Klemmen justerer gennemstrømning i slangerne. Den er fremstillet, så den er lettere for sygeplejerskerne at anvende end de klemmer, der er nu – samtidig forhindrer den arbejdsskader. Eleverne havde via 3D-printere udarbejdet en professionel prototype af produktet. Præmien var et gavekort på 2.000 kr. sponsoreret af Ellehammerfonden til hver deltager i gruppen.

Præmien blev overrakt af repræsentant for Ellehammerfonden Lars Gudmand Pedersen.
 

The International Prize for bedste internationale perspektiv

BioBall

The International Prize gik til de tre piger fra Herningsholm Gymnasium 2.x, der også vandt førstepræmien for projektet BioBall. Præmien var et gavekort til hvert gruppemedlem på 2.000 kr. sponseret af UL International.

Præmien blev overrakt af repræsentant for UL International Jochen Häring.

 

På billedet overrækker Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind hovedpræmien til BioBall (Dorthe Jensen, Ida Stampe og Emma Rasmussen).

Se video fra finalen.