20.10.2017
4 min læsetid

10 grunde til IDA-medlemmers jobskifte

Hvert 5. IDA-medlem ansat i den private sektor skifter job hvert år – enten til en ny virksomhed eller inden for den koncern, de i forvejen arbejder i. Manglende faglige udfordringer og karrieremuligheder samt dårlig ledelse får dem til at sige op

Søren Lorentzen

af Søren Lorentzen

Når IDAs medlemmer skifter stol, er det ikke klingende mønt, der lokker dem til et nyt job. Det er derimod manglende udfordringer og karrieremuligheder, dårlig ledelse og trivsel, der får dem til at kigge sig om efter en ny arbejdsgiver.

Det viser et nyt survey, som IDA har foretaget blandt 692 medlemmer, som har skiftet job inden for de seneste 3 år.

Undersøgelsens resultat overrasker ikke Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA.

”Vi har som mennesker behov for succesoplevelser og for at få armene op over hovedet en gang imellem. Når vi føler, at vi en del af noget større og bidrager til løsninger og resultater, giver arbejdet mening, og det er en lise for jobtilfredsheden. Hvis vi ikke bliver udfordret i vores arbejdsliv, får indflydelse og bliver lyttet til, og måske sidder tilbage med en oplevelse af, at vi ikke er med til at gøre en forskel, så styrtdykker trivslen og arbejdsglæden. Og det kan en højere lønseddel ikke rette op på,” siger hun.

Juliane Marie Neiiendam peger også på, at tiderne er gunstige for IDAs medlemmer på jobmarkedet, og det kan være en medvirkende faktor til undersøgelsens resultat:

”IDAs medlemmer er attraktive på arbejdsmarkedet og har været det længe. Det gør, at den enkelte kan være mere kritisk i sit jobvalg. Men der er ingen tvivl om, at undersøgelsens resultat er et vink med en vognstang til de virksomheder, som måske har vanskeligt ved at holde på deres medarbejdere. De kan hente inspiration her,” siger Juliane Marie Neiiendam.


Årsager til at forlade seneste job - medlemmer, der selv har sagt op

Medlemmerne bestemmer selv når de siger op
Kilde: IDA Survey. Alle respondenter der har skiftet job inden for de seneste 3 år og som selv sagde op i deres forrige job. Andel der svarer ”i meget høj grad” og ”i høj grad”. 692 personer har svaret.