23.10.2019
1 min læsetid

5G-pris uddelt på Tele 2019

Tele 2019 konferencen i IDA-huset i København var i dag rammen om uddelingen af en 5G-pris, som blev uddelt i et samarbejde mellem IDAs teletekniske netværk, IDA Connect, og Energistyrelsen.

Ole Haun

af Ole Haun

Klaus Pedersen fra Nokia Bell Labs Aalborg (nr. 2 fra venstre) og Ignacio Larrad fra Aalborg Universitet modtog 5G-prisen i kategorien virksomheder, mens Theis Rune Wollesen (2. fra højre) modtog 5G-prisen til studerende. Prismodtagerne flankers af formand for IDA Connect, Michael Jensen, og Janni Torp Kjærgaard, vicedirektør i Energistyrelsen. Foto: Henrik Frydkjær.

5G-prisen i kategorien virksomheder gik til Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet for deres nytænkende samarbejde inden for udvikling af 5G-teknologier.

I motiveringen af modtagerne fremhæves det bl.a., at samarbejdet mellem Nokia Bell Labs og Aalborg Universitet har skabt konkrete resultater inden for 5G, og har haft stor betydning for udbredelse af 5G viden i Danmark.

I kategorien studerende gik 5G-prisen til Theis Rune Wollesen for hans kandidatspeciale ved DTU, som bl.a. adresserer strømbehovet i det nye 5G netværk og fokuserer på energibesparelser.

Ud over den faglige anerkendelse, som 5G-prisen er udtryk for, modtog prismodtagerne en statuette som et synligt bevis på anerkendelsen samt et beløb på 15.000 kr.

Læs mere om 5G-prisen i pressemeddelelsen på Energistyrelsens hjemmeside.