Hvordan engagerer du dine deltagere?

Kender du det, at nogle bare lykkes med at få engageret deltagerne til et møde, event eller arrangement på en måde så det hele går op i en højere enhed. Kunne du tænke dig at vide hvordan de gør? Så læs med her.

Kort sagt så handler det om brugen af pauser og faciliterede netværksaktiviteter (også kalde energizers, icebreaker mm.). Det er alle metoder til at engagere deltagerne til fælles aktiviteter. For det er i samtalen og interaktionen med andre mennesker, at kreativiteten opstår. Det handler om, at facilitere folk til at tale sammen på kryds og tværs.

Ligesom vi ved at det hjælper til forståelsen at vi gør brug af visualisering, fordi vi aktiverer flere dele af hjernen, så gælder det samme når vi laver netværksaktiviteter. 

Når du bruger netværksaktiviteter skal du huske:

 • Vær klar overfor hvorfor du bruger dem 
  Er det for, at folk skal lære hinanden at kende, er det for at røre kroppen oven på frokost, så hjernen er klar igen, er det for at komme omkring emnet på en anden måde eller noget helt tredje
 • Sæt rammen
  Det er vigtigt, at deltagerne ved hvorfor de skal i gang med en leg eller øvelse
 • Respekter deltagernes grænser 
  Nogle deltagerne vil synes det er grænseoverskridende. Respekter det og gør ik-ke et stort nummer ud af det. Du vil i øvrigt blive overrasket over hvor mange der vil være med på legen
 • Drop undskyldning med, at der kun deltager introverte til dine arrangementer, så du kan ikke lave sådan nogle øvelser
  I virkeligheden gør du de introverte en tjeneste ved at facilitere netværksaktivite-ten, for så skal de ikke selv overvinde sig selv ved at tage kontakt til mennesker de ikke kende. Du gør det tilladt.
 • Gør det!
  Ofte er begrænsninger hos dig snarer end hos deltagerne. Prøv evt. øvelser af på familien eller andre inden du gør det et arrangement. 

Internettet er en gave fuld af inspiration. Søg på icebreaker, energizers, games etc. 

Du vil opdage en masse gode sider, med masser af øvelser beskrevet. Ofte står der også hvilke øvelser der er egnet til hvad. Fx hvor mange deltagere der er, hvornår i programmet det passer bedst og hvor lang tid de tager. 

Kast dig ud i det. God fornøjelse. 

Læs mere

Overblik

IDAs tilbud til de aktive

Som aktiv har du travlt med at gøre en forskel for dine medlemmer. Vi har samlet en side med informationer, der kan hjælpe dig i dit arbejde som aktiv.

Gå til aktivsiden