09.02.2018
3 min læsetid

Dansk-britisk alliance sætter fokus på klimaudfordringerne

Sammen med de britiske ingeniørorganisationer søsætter IDA fase 4 i et globalt klimaprojekt rettet mod verdens ingeniørorganisationer

Ulrik Frandsen

af Ulrik Frandsen

Britiske og danske ingeniører går nu samlet ind i næste fase af projektet Future Climate - Engineering Solutions. Sammen vil de arbejde på at få ingeniørorganisationer rundt om i verden til arbejde tættere sammen med deres respektive regeringer om udarbejdelser af ingeniørbaserede klima- og energiplaner.

Målet er de teknologiske løsninger kommer i spil, så udledningen af drivhusgasser kommer ned på et bæredygtigt niveau, forklarer IDAs formand Thomas Damkjær Petersen.

”Det overordnede mål er naturligvis, at de politiske intentioner om at den globale temperaturstigning begrænses til kun at stige med højst 2°C bliver til virkelighed. Skal dette mål sikres, er der ingen tvivl om, at fagfolkene skal på banen, så der træffes politiske beslutninger på et oplyst grundlag,” siger han.

Den fjerde fase af projektet vil fokusere på at øge det globale netværk for at gøre det muligt for flere lande at deltage. Desuden skal de deltagende lande samles til et symposium om energi- og klimaplaner for at gøre hvert lands forpligtelser til virkelighed.

"Med denne fjerde fase af Future Climate fortsætter vi med at bringe den teknologiske stemme i spil. Det giver os igen muligheden for samle ingeniører fra hele verden, og vise både offentligheden, organisationer og regeringer, at der rent faktisk er bæredygtige løsninger,” siger IDAs formand.

The Future Climate – Engineering Solutions blev etableret af IDA i 2009 forud for FN's klimakonference (COP 15) i København samme år. Baggrunden var den kløft mellem klimavidenskab og offentlig politik, som IDA mente skulle udfyldes af ingeniører, der præsenterer praktiske og realistiske løsninger.