Vær med til at markere Kvindernes Internationale Kampdag med IDA

IDA markerede Kvindernes Internationale Kampdag med arrangementer i hele marts, der satte fokus på ligestilling, lige muligheder og et opgør med ubevidste fordomme på arbejdsmarkedet og i samfundet.

Diversity In Tech

Ligeløn – hvordan opgør man det?

Den uforklarede lønforskel på IDAs mandlige og kvindelige medlemmer var 3,7 procent i den seneste lønstatistik. Til webinaret bliver du klogere på, hvilke faktorer der forklarer lønforskellen mellem kønnene, og hvordan man kommer den til livs med viden på arbejdspladserne med eksempler fra tillidsrepræsentanter i IDA.

Panelet:

 • Mona Larsen, seniorforsker i VIVE
 • Martin Kyed, cheføkonom i IDA
 • Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA
 • Jacob Dyrehave, Workforce Strategy and Location Program Lead i Nokia

Gense webinaret her

Ligestilling – er det relevant for mig?

Danske fædre tager blot 10 procent af den samlede barsel, mens svenske og norske fædre tager henholdsvis 20 og 30 procent. Flere studier viser, at barslen er den største bremseklods for kvinders karriere og lønudvikling, og samtidig kan det være svært for mænd at tage barsel, når det falder uden for normen. IDA indbyder til paneldebat om, hvordan mænd kan engagere sig i debatten om øremærket barsel.

Panelet:

 • Henriette Højbjerg, direktør for Dare Gender
 • Poul-Henning Kamp, softwareudvikler og skribent på ing.dk og Version2

Gense webinaret her

Unge kvinder i lederstillinger – hvad skal der til?

Danmark har den laveste andel af kvindelige ledere i Norden, men det handler ikke om kvindernes motivation. Undersøgelser viser, at unge kvinder i lige så høj grad ønsker at prøve kræfter med ledelse, så hvad går der galt? Til arrangementet stiller vi skarpt på de barrierer, der begrænser unge kvinder, der vil og kan ledelse.

Panelet:

 • Sine Bøgh Skaarup, Head of Global Process Design & Lab hos FLSmidth
 • Louise Sengeløv, Business Development Manager hos Haldor Topsoe
 • Karen Spuur, Lektor hos Copenhagen Business Academy.

Dato: 29. marts 2021

Gense webinaret her

Femtech: Unge iværksættere vil skabe plantebaseret bind

Størstedelen af de engangsbind, som er på markedet i dag, består hovedsageligt af plastik eller bomuld og begge materialer har stor indflydelse på vores miljø. Alene i Europa blev der brugt mere end 49 milliarder bind og tamponer i 2018 – det skaber et enormt ressourceforbrug og affaldsproblem.

MEWALII består af to unge iværksættere, der vil løse problemet ved at producere plantebaserede bind. Hør dem fortælle om bæredygtige materialer, produktudvikling, iværksætteri og Femtech.

Oplægsholdere:

 • Simone Westergaard, kommunikationsansvarlig i MEWALLI
 • Frederikke Dahl, produktudvikler i MEWALLI

Dato: Blev afholdt 2. marts 2021

Gense webinaret her

Artificial intelligence and human bias

What is bias in artificial intelligence? How do you use artificial intelligence to remove human bias and increase diversity? And why is it even important to be conscious about human bias and social stereotypes when you develop new technology?

Join us for an interesting talk about artificial intelligence, diversity, and human bias. The start-up Develop Diverse will shed light on how they developed a software tool that use artificial intelligence to remove unconscious bias and increase diversity in recruitment processes.

Speaker:

Jennifer Clausell-Tormos, CEO and founder of Develop Diverse.

Find a video of the webinar here