29.11.2020
0 min læsetid

IDA-forslag: Sælg Niels Bohr Bygningen til KU for oprindelig pris

IDA har i dag sendt et brev til Uddannelses- og Forskningsudvalget på Christiansborg med forslag om at sælge Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet til den oprindelige pris, så dansk forskning ikke hænger på byggeriets store ekstraregning.

IDA

af IDA

IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, appellerer til Christiansborg om at den store ekstra-regning for Niels Bohr Bygningen ikke skal gå ud over dansk forskning.

Det ser ud til at Københavns Universitet inden længe ikke bare overtager Niels Bohr Bygningen Jagtvej. De overtager også store dele af den regning, som er resultatet af budgetoverskridelser og 4 års forsinkelse. 

Det er en problemstilling, vi har fulgt gennem en årrække. Byggeriet er blevet dyrere og dyrere, og nu kan vi se, at det hele vælter over på huslejen, som Københavns Universitet ikke har nogen indflydelse på. Det forventes at koste en huslejestigning på 130 millioner kroner og i værste fald over 100 årsværk, vurderer Københavns Universitet. 

I IDA synes vi, at Københavns Universitet skal tilbydes at købe Niels Bohr Bygningen for den oprindelige pris og derved ikke hænge på ufrivillige ekstraudgifter. Dem kommer vi så til at hænge på som skatteborgere, fordi de jo skal betales. Men det handler om at støtte dansk forskning. 

Derfor har vi fredag sendt et brev til både Boligudvalget og Uddannelses- og Forskningsudvalget på Christiansborg med et forslag om netop det. 

Du kan læse hele brevet her. 

Og hvis du selv vil hjælpe til med at lægge pres på Christiansborg, kan du dele eller like vores opslag på enten Facebook, Twitter eller LinkedIn.