12.04.2018
5 min læsetid

Hospitalsapp sikrer Region Sjælland arbejdsmiljøpris

På Præhospitalt Center i Region Sjælland har man længe efterlyst en digital løsning for at skabe en mere effektiv arbejdsgang i forbindelse med transport af patienter.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Det har de fået nu, og oven i hatten fik de Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien Forandringer og ny teknologi, som IDA overrakte onsdag.

Onsdag blev arbejdsmiljøprisen 2018 givet. Formanden for Ansattes Råd i IDA Juliane Marie Neiiendam overrakte prisen til vinderen i kategorien Forandringer og ny teknologi, som er en ny kategori inden for arbejdsmiljøprisen.

Vinderen af prisen inden for kategorien Forandringer og ny teknologi blev Præhospitalt Center i Region Sjælland. De har udviklet en ny app til ambulanceførerne og vagtcentralen, som gør, at
personalet hurtigere kan træffe den korrekte beslutning om, hvor akutpatienter og borgere skal transporteres hen. Det sparer kostbar tid for både ambulanceredderne og patienterne.

App’en har skabt bedre arbejdsmiljø med mindre frustration

På Præhospitalt Center i Region Sjælland har man længe efterlyst en digital løsning for at skabe en mere effektiv arbejdsgang i forbindelse med transport af patienter inden for akutberedskabet og transport af patienter. Både medarbejderne og ledelsen har været opmærksomme på, at en digital løsning også ville forbedre arbejdsmiljøet. Derfor samarbejdede ledelse og medarbejderne om udviklingen af den app, som nu har løst mange af udfordringerne på Præhospitalt Center i Region Sjælland.

“App’en har skabt et bedre arbejdsmiljø med mindre frustration, færre telefonopkald og en hurtig afklaring på, hvor ambulanceredderne hurtigt og sikkert bringer patienter til det rette hospital,” udtaler Brian Lindekilde Hansen, sektionsleder hos Præhospitalt Center i Region Sjælland.

Færre frustrationer hos medarbejderne, mindre bøvl med papir og større sikkerhed i opgaveløsningen er blandt de positive følgevirkninger af, at app’en er blevet implementeret. Samlet set har app’en frigivet ressourcer og dermed øget den generelle effektivitet på arbejdspladsen. Når ambulanceredderne tidligere skulle træffe en beslutning om, hvilket sygehus en patient skal transporteres til, skulle de gennemgå et 17 sider langt dokument. Dokumentet var kompliceret, og derfor måtte ambulanceredderne ofte ringe til Vagtcentralen for at få den nødvendige information om det rette hospital og kørselsvejledning.

App’en fungerer, selvom der ikke er adgang til data, og den ajourføres jævnligt med opdateringer.

De fire vindere af Arbejdsmiljøprisen 2018 er:

  • Dansk Supermarked Nonfood Lager i kategorien Arbejdsulykker.
  • Gardit i kategorien Muskel- og skeletpåvirkninger.
  • Børnecenter Solbo i Silkeborg Kommune i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.
  • Præhospitalt Center i Region Sjælland i kategorien Forandringer og ny teknologi.

Læs mere om vinderne og se præsentationsvideoer.

Foto af alle vinderne.