11.09.2019
2 min læsetid

IDA bakker fuldt op om medlem i Københavns Lufthavn

Et vikaransat IDA-medlem ansat i bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn er blevet truet og presset til at melde sig ud af IDA og ind i en anden fagforening, hvilket er helt uacceptabelt, mener IDAs formand.

Ulrik Frandsen

af Ulrik Frandsen

Formanden for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen er rystet over, at en situation af denne karakter overhovedet kan opstå i 2019.

”Det er over 13 år siden at der faldt en dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, og det burde derfor stå klart for enhver, at der er frihed til at vælge den fagforening man har lyst til, og at der ikke længere er eksklusivaftaler på det danske arbejdsmarked,” siger han.

Thomas Damkjær Petersen mener, at hele affæren er kørt helt af sporet.

”Uanset hvilken arbejdsplads, der er tale om, er det i strid med både foreningsfrihedsloven og almindelig god opførsel at lægge den mindste form for pres på en kollega for at få hende eller ham til at vælge en bestemt fagforening. Kommer det til decideret chikane, er det helt uhørt,” siger han.

IDAs formand håber, at der hurtigt kommer normale forhold igen, så IDAs medlem kan gå på arbejde uden ballade, og passagererne kan få deres bagage til tiden.

”Det hører ingen steder hjemme, når medlemmer af en specifik fagforening – uanset hvilken – kaster sig over andre kollegaer med det klare mål for øje at presse dem til at vælge deres fagforening. Det er heldigvis heller ikke noget man hører om ret tit, ” siger Thomas Damkjær Petersen.

Sagen om SAS Ground Handling

Tre gange inden for den seneste uge har de 3F-organiserede ansatte i SAS Ground Handling overenskomststridigt nedlagt arbejdet for at presse en vikar til at blive medlem af 3F Kastrup. Vikaren er ingeniør og ønsker at fortsætte sit medlemsskab af IDA.

Sagen har fået omfattende omtale i bl.a. Berlingske og TV2 News