Forskning skaber vækst

Danmark prioriterer forskning højt – både i erhvervslivet og det offentlige – sammenlignet med udlandet. Men der er en tendens til, at de statslige bevillingerne er faldende – det bør vendes.

Samtidig prioriterer Danmark ikke den offentlige tekniske og naturvidenskabelige forskning højt sammenlignet med de andre lande i OECD, og IDA mener derfor, at den offentlige tekniske og naturvidenskabelige forskning bør øges.

Vi ligger på gennemsnittet som er i omegnen af 13-15 pct af de offentlige forskningsmidler.

Det er problematisk, da det er den type forskning som erhvervslivet efterspørger, og samtidig er denne type af forskning som kan være med til at løse de globale udfordringer, og være medvirkende til at Danmark bidrager til at FNs verdensmål bliver indfriet.

IDA er gået sammen med DI, Dansk Metal og ATV i en Forskningsalliance, hvor vi sammen arbejder for at sætte samfundsværdien af forskning mere tydeligt på den offentlige dagsorden samt få løftet den offentlige forskningsbevilling væsentligt frem mod 2030

Læs mere

Download Forskningsalliancens pjece i pdf

Fakta ark om den offentlige tekniske forskning

Politik: Anbefalinger om kommercialisering af den offentlige forskning

  1. Uddannelse og forskning

    Video: "Visiopharm: Samarbejdet med universiteterne er ét og alt for os"

  2. Uddannelse og forskning

    Video: "Powercon: Naturligt for os at samarbejde med universiteterne"

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her