29.10.2019
2 min læsetid

Ny IDA-pris skal fremme digitalisering i SMV’er

IDA lancerer ny pris, som skal være med til at øge opmærksomhed og læring omkring digitalisering og automatisering i mindre og mellemstore virksomheder.

Ole Haun

af Ole Haun

"Vi ved fra analyser, at især SMV'er har en udfordring, når det gælder sammensmeltningen mellem den digitale og den fysiske verden," siger Lene Christensen, direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA. Foto: Henrik Frydkjær.

”IDAs Industri 4.0 pris”, som initiativet hedder, uddeles som en faglig anerkendelse til en virksomhed, som har arbejdet med at øge sin konkurrenceevne gennem tiltag inden for bl.a. digitalisering, automatisering og kunstig intelligens. Områder, der ofte nævnes som hoveddriverne bag begrebet Industri 4.0.

Prisen retter sig særligt mod de mindre og mellemstore virksomheder, SMV’erne, og det er der flere grunde til, forklarer Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA:

”Vi ved fra analyser, som vi har gennemført blandt danske produktionsvirksomheder, at særligt SMV’erne har en udfordring, når det gælder sammensmeltningen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Samtidig mærker vi et stort behov for mere viden om Industri 4.0, kunstig intelligens og datadrevne forretningsprocesser i det hele taget. Derfor etablerer vi nu en Industri 4.0 pris for at vise konkrete eksempler på virksomheder, der er lykkedes med digital omstilling på et eller flere områder i virksomheden,” siger Lene Christensen.

Udover de teknologiske og indtjeningsmæssige perspektiver vil der ved vurderingen også blive lagt vægt på, hvordan virksomhederne har inddraget medarbejderne og taget højde for eventuelle miljø- og klimamæssige aspekter.

Vinderen af prisen vælges af en bedømmelseskomite bestående af fagfolk fra virksomheder, institutioner og organisationer, som gennem deres arbejde er tæt på udviklingen i den industrielle sektor.

De nominerede virksomheder, og vinderen af prisen, offentliggøres i forbindelse med IDAs årlige Industri 4.0 konference den 30. januar 2020.

Virksomheder kan indstille sig til prisen frem til 31. december 2019 på en særlig hjemmeside, som er oprettet til formålet.