15.03.2020
2 min læsetid

IDA: Trepartsaftalen om corona stabiliserer Danmark

IDA bakker op om 3-partsaftalen med en midlertidig lønkompensationsordning for fyringstruede medarbejdere. IDA håber, at næste skridt bliver at sikre selvstændige og freelancere og forventer, at Akademikerne er med ved de næste forhandlinger.

Søren Lauridsen

af Søren Lauridsen

- Vi bakker op om trepartsaftalen, der kommer danske virksomheder og dermed lønmodtagerne til undsætning allerede før skaden er sket. Aftalen om en midlertidig lønkompensationsordning for fyringstruede medarbejdere er stabiliserende for danske virksomheder og det kommer også IDAs 125.000 medlemmer til gavn, siger IDAs formand Thomas Damkjær Petersen og formanden for ansattes råd Morten Thiessen.

Begge håber, at parterne som et næste skridt vil sikre de mange danskere, herunder ca. 2500 af IDAs medlemmer, der arbejder som selvstændige og freelancere. Også de er ramt af ekstraordinært manglende efterspørgsel og isolation fra arbejdspladser.

Ved fremtidige aftaler forventer vi, at Akademikerne, der repræsenterer 430.000 akademikere, også er repræsenteret ved forhandlingerne.

Fakta om treparts-aftalen

Regeringen og arbejdsmarkedets parter giver en hjælpende hånd til de medarbejdere, der er i fare for at miste deres job på grund af corona-udbruddet.

Læs om aftalen​ på Finansministeriets hjemmeside

Illustrations fra Finansministeriets hjemmeside.