19.11.2018
3 min læsetid

Direktørskifte kostede jobbet

Et direktørskifte førte til, at et medlem nærmest ud af det blå gik fra at være en højt skattet medarbejder til at blive opsagt. IDA har derfor stævnet virksomheden med krav om godtgørelse for uberettiget afskedigelse

Søren Lorentzen

af Søren Lorentzen

 

Medarbejdere kommer og går. Det gælder også for adm. direktører. Og et direktørskifte i en udenlandsk ejet virksomhed betød, at et medlem på mindre end halvanden måned gik fra at være en højt skattet medarbejder til at blive afskediget. Medlemmet havde været ansat i virksomheden som projektleder i tre år og havde reference til den adm. direktør.

Afskedigelsen kom samme dag som medlemmet havde haft en mindre faglig diskussion med den nye adm. direktør om formiddagen. Afskedigelsen blev begrundet med, at virksomheden skulle omstruktureres. Få dage efter blev resten af virksomhedens medarbejdere orienteret om afskedigelsen i en mail, hvori der også stod, at afskedigelsen af medlemmet ville skabe et hul, der skulle udfyldes. Omtrent tre uger senere blev der opslået en stilling i virksomheden fuldkommen mage til den stilling, medlemmet havde varetaget.

”Vi mener, at opsigelsen er usaglig. Der er kort og godt tale om et kultursammenstød og en primitiv arbejdsgiveradfærd, der ligger langt fra måden, man normalt løser den type uoverensstemmelser på herhjemme,” siger Kim Schioldann, advokat i Ingeniørforeningen, IDA.

”Virksomhedens nye direktør vil tilsyneladende ikke indse, at når man vil skille sig af med en medarbejder i Danmark, så er der en række spilleregler, der skal følges. Eksempelvis, at man som arbejdsgiver skal betale en godtgørelse til den medarbejder, man afskediger, når man ikke har en saglig begrundelse. Det vil virksomheden ikke, og derfor har vi nu stævnet den med krav om godtgørelse,” siger Kim Schioldann.

IDAs krav i sagen lyder på tre måneders løn, ca. 200.000 kr.