28.03.2019
2 min læsetid

Fornem hæder til vært på IDAs podcast Techtopia

Henrik Føhns er kåret som vinder af IT-Prisen 2019

Ulrik Frandsen

af Ulrik Frandsen

Henrik Fohns Techtopia

Henrik Føhns er vært på IDAs ugentlige podcast, Techtopia. Han var tidligere vært på DR's Harddisken.

På IT-Branchens årsmøde modtog journalist og vært på IDAs Techtopia Henrik Føhns den største kollegiale hæder inden for it, som gives i Danmark. IT-Prisen uddeles af IT-Branchen og er stiftet og sponseret af Computerworld

Henrik Føhns modtager blandt andet prisen for en enestående indsats med at indføre danskerne i teknologiens forunderlige verden, og for i årtier at have ledt generationer trygt igennem digitaliseringens udvikling og gjort os alle sammen klogere.

Dommerkomitéen lægger desuden vægt på, at Henrik Føhns har formået at gøre teknologiske kvantespring forståelige og relevante for en kreds, der rækker langt ud over it-branchen

Henrik Føhns rundede sammen med Anders Høeg Nissen 23 år med DR’s Harddisken, hvorefter han fortsatte med Techtopia, der er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning, og som kommer rundt om alt fra digitalisering, kunstig intelligens, nano og bio til den 4. industrielle revolution. Techtopia udgives i samarbejde en lang række partnere.

Igennem årene har Henrik Føhns været vidt omkring, og har blandt andre interviewet Kevin Kelly, Ray Kurzweil, Joi Ito og Julian Assange - og mange hundrede andre.

Du kan enten lytte til Techtopia her eller hente episoderne i iTunes. 

Om IT-Prisen

Prisjuryen består af Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex, Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon i Danmark samt vinderne fra de to forrige år, Martin Exner, medstifter af Coding Pirates og Morten Primdahl fra Zendesk.

Se tidligere års vindere af IT-Prisen