31.01.2019
2 min læsetid

Grønne anbefalinger rammer plet

Der er ros fra IDAs formand Thomas Damkjær Petersen til regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi, som i dag har overleveret sine anbefalinger til regeringen. For anbefalingerne rammer skiven ganske godt, mener Thomas Damkjær Petersen.

Ole Haun

af Ole Haun

IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, glæder sig over nye anbefalinger fra regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi

”Særligt glæder jeg mig over anbefalingerne om at styrke teknologiudvikling i forsyningsselskaberne, og anbefalingen om at skabe incitamenter for, at forsyningsselskaberne kan indgå samarbejde med private virksomheder om innovative løsninger. Det er vigtigt at sikre sektoren råderum til at udvikle nye ideer,” siger Thomas Damkjær Petersen.

I den sammenhæng kvitterer han også for anbefalingerne om at skabe bedre rammer for fysiske testplatforme og storskala test af nye grønne løsninger.

Vækstteamet har leveret plottet til en solid og sammenhængende arbejdsplan. Nu er det op til politikerne at gå i gang.

Thomas Damkjær Petersen,
Formand, IDA

”Det, at kunne teste om ideerne holder i virkeligheden, er selvsagt afgørende på vejen mod nye løsninger, der både kan sætte skub i vores egen grønne omstilling – og forhåbentlig også give et ekstra løft til eksporten af nye grønne teknologier,” siger Thomas Damkjær Petersen.

”Vækstteamet har leveret plottet til en solid og sammenhængende arbejdsplan. Nu er det op til politikerne at gå i gang. I den forbindelse er vækstteamets anbefaling om en årlig opfølgning på arbejdet helt central,” påpeger Thomas Damkjær Petersen.

Samklang med IDA-anbefalinger

Når Thomas Damkjær Petersen glæder sig over anbefalingerne fra regeringens vækstteam, skyldes det også, at de er i samklang med anbefalinger, som IDA sidste år præsenterede i et udspil om cleantech.

I udspillet Cleantech – fra lineær til cirkulær økonomi pegede Thomas Damkjær Petersen bl.a. på behovet for at gå nye veje for at styrke innovation inden for cleantech, herunder gennem øget offentlig-privat samarbejde.