04.03.2020
2 min læsetid

IDA lancerer crowdfunding platform for bæredygtige opfindere

Gode ideer kan gøre verden til et bedre sted. Derfor søsætter IDA en ny crowdfunding platform, som skal gøre det lettere for iværksættere at skaffe finansiering til projekter med en bæredygtig profil

Ole Haun

af Ole Haun

IDA Crowdfunding, som platformen hedder, er seneste skud i rækken af initiativer, som IDA har sat i søen for at fremme en bæredygtig udvikling. Denne video forklarer kort, hvad IDA Crowdfunding er, og hvordan du kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid nu.

”Det er en vigtig del af IDAs vision at være med til at fremme en bæredygtig udvikling gennem teknologi. Det er en udvikling, vi ikke bare kan snakke os til. Der er brug for kreativitet og handlekraft, og her håber vi, at vores nye crowdfunding platform kan være én af kanalerne til at bane vej for folk med bæredygtige ideer rundt omkring i Danmark,” siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for IDA.

Platformen lanceres med en kampagne, der slår til lyd for, at det er nu, der skal handles for at løse klodens udfordringer – ”ikke i år 2030, men i dag kl. 20.30”, som det hedder i kampagnen.  

”Jeg tror, det går op for flere og flere at behovet for handling trænger sig på, og at der er brug for konkrete løsninger, som gør noget ved problemerne her og nu. Her giver IDA Crowdfunding både en mulighed for dem der har ideerne, og de der gerne vil bakke op om dem,” siger Thomas Damkjær Petersen.   

Crowdfunding som metode til at rejse økonomisk støtte til en given opfindelse eller projekt, har eksisteret i flere år, men modsat de fleste andre platforme til crowdfunding er det gratis at få sit projekt med på IDA-platformen.

”Vi skal ikke tjene på platformen, men vi stiller naturligvis nogle krav til de projekter, der får adgang til platformen, herunder at projektet skal være bæredygtigt i relation til et eller flere af FN’s verdensmål og at det har en teknologisk eller naturvidenskabelig kerne,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Med projektet håber IDA at kunne etablere et attraktivt udstillingsvindue for projektmagere og opfindere, som har brug for at rejse en startkapital til at komme videre med deres ide.

Apropos udstillingsvindue, får crowdfunding-projekterne adgang til IDAs mere end 125.000 teknologiinteresserede medlemmer - og forhåbentlig mange andre, idet platformen er tilgængelig for alle interesserede.

I forbindelse med lanceringen har IDA lagt en række projekter ud på platformen, som giver et godt indtryk af spændvidden på IDA Crowdfunding. Et af projekterne handler eksempelvis om et særdeles effektivt partikelfilter til brændeovne, og et andet om en ”superklud”, som giver mennesker med begrænset adgang til rent vand og sæbe mulighed for at fjerne bakterier fra hænder og overflader.