IDA-medlemmer strømmer til digitale arrangementer

En fremgang på mere end 600 procent er det blevet til i antallet af deltagere til digitale arrangementer i 2020. Og det store udbud af webinarer kan meget vel fortsætte på den anden side af corona, siger IDA-direktør.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

IDA-medlemmerne har fulgt med fra sofaen under corona-nedlukningen.

Når vi ikke kan mødes fysisk, så må vi gøre det digitalt.

Sådan har IDA-medlemmerne tilsyneladende tænkt, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned 11. marts for godt en måned siden.

I hvert fald har mere end 5.000 medlemmer deltaget i digitale arrangementer hjemme fra deres egen sofa i årets første fire måneder mod 818 i samme periode sidste år – altså en seksdobling i antal.

Hovedparten af de digitale arrangementer er såkaldte webinarer – online minikursuser eller inspirationsoplæg om alt fra Excel-gymnastik til EUs nye digitale strategi. De foregår live og med mulighed for publikum til at stille spørgsmål og indgå i dialog med underviseren eller oplægsholderen. De fleste webinarer optages og ligger klar på ida.dk dagen efter.

3 gange så mange under corona

På trods af den pludseligt opblussede interesse for webinarer, er det langt fra et nyt format for IDA, påpeger Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, netværk og kompetence.

Tværtimod har der i mange år været udbudt webinarer blot med mindre kadence og tilslutning.

”Så da Corona ramte os skulle vi ikke til at starte fra bar bund. Vi har dog i perioden udbudt mere en 3 gange så mange online-arrangementer som normalt. Både med temaer relateret tæt til corona, men også meget teknologispecifikke emner, som vi også oplever stor efterspørgsel på,” fortæller Lene Christensen.

Fortsætter med at eksperimentere

Mange medlemmer har under nedlukningen af store dele af Danmark givet udtryk for, at de gerne ser, at IDA holder fast i det store udbud af webinarer. Det passer for nogen bedre ind i en travl hverdag, særligt for dem, som ikke bor i storbyerne, hvor de fysiske arrangementer ofte bliver afholdt.

Til det svarer Lene Christensen:

”Det er vores klare intention at fortsætte med disse tilbud også på den anden side af corona. Vi kan se, at det komplementerer vores fysiske arrangementer rigtig godt. Og vi vil fortsætte med at eksperimenterer både med indhold og form.”

Nedlukningen har betydet, at IDA har måttet aflyse alle fysiske arrangementer og medlemsmøder foreløbigt frem til 10. maj. Det har trods den digitale succes resulteret i et samlet fald på 30 procent, hvis man sammenligner antallet af deltagere til både fysiske og digitale arrangementer i de første fire måneder af 2020 med samme periode sidste år.

Corona: Nu kan vi igen mødes til IDA-arrangementer

IDA har nu igen både fysiske og digitale arrangementer

Vi overholder selvfølgelig myndighedernes anvisninger for at kunne mødes sikkert. Det kan betyde ændringer i tid, sted og deltagerantal for de fysiske arrangementer.