05.03.2021
2 min læsetid

IDA uddeler industri 4.0-pris til maj

Til maj uddeler IDA for anden gang sin industri 4.0-pris, som har til formål at styrke opmærksomheden omkring automatisering og digitalisering hos især små og mellemstore virksomheder.

Ole Haun

af Ole Haun

Lene Christensen er direktør for området Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA. Foto: Henrik Frydkjær.

IDA uddelte prisen for første gang sidste år, og står det til Lene Christensen, der er direktør for området Teknologi, Netværk og Kompetence hos IDA, vil der også de næste mange år være brug for at fastholde fokus på ny produktionsteknologi:

”Vi har gennem flere år undersøgt graden af automatisering og digitalisering hos danske produktionsvirksomheder, og hver gang har vi set, at især de mindre virksomheder har svært ved at få greb om de digitale muligheder. Derfor ønsker vi med prisen at vise konkrete eksempler på virksomheder, som faktisk er lykkedes med at forcere den digitale dørtærskel til industri 4.0-universet, i håb om, at det kan inspirere andre,” siger Lene Christensen.

Virksomheder har mulighed for at indstille sig til prisen frem til 5. april. Herefter er det op til en bedømmelseskomite med repræsentanter fra erhvervsliv og videninstitutioner at nominere i alt tre virksomheder til prisen.

Vinderen offentliggøres på IDA-konferencen ”Industri 4.0 – Fremtidens intelligente industri”, der i år holdes som en ren online-begivenhed i dagene 18.-20.maj.

Virksomheder kan indstille sig til prisen via en særlig hjemmeside, som IDA har oprettet til formålet: IDAs industri 4.0-pris