11.08.2021
2 min læsetid

Kæmpe IDA-event sætter spot på bæredygtighed

Bæredygtighed i alle afskygninger bliver det centrale omdrejningspunkt, når IDA til oktober blænder op for teknologieventen Technomania på hi Tech & Industry Scandinavia i Herning.

Ole Haun

af Ole Haun

På Technomania er ambitionen at sætte både bredde og dybde på perspektiverne, når det handler om at vise, hvordan teknologi kan understøtte udviklingen af bæredygtig industri og produktion. Blandt de mange temaer der stilles skarpt på, er bæredygtige materialer, modulært produktdesign, ressourceeffektiv produktion, bølgeenergi og vertikalt landbrug.

”Vi bestræber os på at komme ud i alle hjørner af begrebet bæredygtighed. Både når det gælder teknologi, men eksempelvis også i forhold til det bæredygtige arbejdsliv. Alle aktiviteterne tager afsæt i, at der skal være noget interessant at lytte til og noget spændende at se på,” siger Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

IDAs 3.500 kvadratmeter store oplevelsesunivers byder bl.a. på verdens første førerløse el-lastbil ”The Pod”, på en dronedemo af hvad der måske bliver fremtidens flyvende ubemandede kraner samt fremvisning af, hvordan man konverterer bølgeenergi til rent vand og elektricitet.

Technomania retter også blikket mod fremtidens techiværksættere, og derfor bliver 500 kvadratmeter af udstillingsområdet i Hal F befolket af omkring 20 startups, som viser deres innovative produkter og løsninger.

Derudover byder Technomania på et tætpakket konferenceprogram med 32 talks. Hør for eksempel Lars Seier fortælle om, hvordan blockchain vil forandre fremtidens industri, eller hør om Googles ambition om at blive CO2-fri inden 2030. Du kan også lytte med, når fem eksperter debatterer, hvordan Danmark får mest ud af Power-to-X.

De mange talks er i øvrigt en aktivitet, som IDA har erfaring for trækker fulde huse, så hurtig tilmelding anbefales!

Technomania 2021 afvikles i samarbejde med en række partnere og sponsorer, som udover MCH bl.a. tæller Fremstillingsindustrien i DI, Vækstfonden, DIRA – Dansk Robotnetværk, Innovationsfonden og MADE – Manufacturing Academy of Denmark, for blot at nævne nogle.

Praktisk info

Technomania foregår i Hal F den 6. og 7. oktober og er en del af messen hi Tech & Industry Scandinavia, som finder sted 5.-7. oktober 2021 i MCH Messecenter Herning.

Du kan læse mere om programmet og hvordan du deltager på hjemmesiden for Technomania, som løbende bliver opdateret frem mod messen.