Stigende joboptimisme blandt IDA-medlemmer

Ophør af lønkompensationsordning i landets virksomheder er generelt ikke blevet vekslet til opsigelser, viser IDAs 4. analyse af arbejdsmarkedet under corona.

Anne-Cathrine Jensen

af Anne-Cathrine Jensen

Siden coronavirus gjorde sit indtog på det danske arbejdsmarked har IDAs analytikere gennemført fire statusmålinger af, hvordan medlemmerne påvirkes i arbejdslivet. Og selv om det danske sommervejr er jævnt deprimerende, er der optimisme at spore blandt medlemmerne.

Mens andelen af privatansatte i lønkompensation er faldet fra 7% til 3%, forbliver niveauet for opsigelser nogenlunde stabilt på 4,2%. 

Samtidig svarer 36% af de opsagte i undersøgelsen, at de allerede er tiltrådt et nyt job.

Plads til optimisme

Jobtallene for juni måned lander d. 15. juni, men i den seneste analyse udtrykker IDAs medlemmer en stigende optimisme omkring deres jobsikkerhed og forventning om at bevare den nuværende ansættelse. 20% af de adspurgte vurderer dog fortsat, at de har øget risiko for at blive afskediget på grund af corona. 

Nedlukningen af store dele af landet på grund af corona har haft betydning for arbejdsmarkedet på forskellig vis.

Nogle har arbejdet endnu mere end normalt. Andre har været sendt hjem. Nogle har kunnet arbejde, mens de har været sendt hjem. Konsekvenserne har været mange, og nogle gange har de været skjulte.