14.06.2018
3 min læsetid

Udsigt til at uddannelsesloftet fjernes

Flertallet bag aftale om uddannelsesloft er væk efter politisk kursændring

Ulrik Frandsen

af Ulrik Frandsen

Det får rosende ord med på vejen fra Ingeniørforeningen, IDA at Socialdemokratiet nu ændrer kurs, og er parate til at afskaffe det omstridte uddannelsesloft.

”Det loft har aldrig været en god idé, og det er jeg glad for at Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen nu også er kommet frem til. Trods lempelser i det oprindelige uddannelsesloft nytter det ganske enkelt ikke noget, at et lille land som vores spænder ben for vores egne vækstmuligheder.” siger IDAs formand Thomas Damkjær Petersen

Trods stigende optag på landets ingeniør-, it- og naturvidenskabsuddannelser over de senere år, viser ny prognose fra den teknologiske Alliance, Engineer the future, at vi kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for teknologi, naturvidenskab og IT allerede i 2025.

Derfor bør vi heller ikke have et uddannelsesloft, der forhindrer unge i at vælge om, mener IDAs formand Thomas Damkjær Petersen.

”Presset på de studerende har de senere år været massivt på flere fronter, Fra politisk hold sparer man på uddannelsessystemet, forventer at de studerende bliver færdige før tid med topkarakterer, og har så desuden indført et uddannelsesloft, der gør at man skal vælge rigtigt i første forsøg. Det hænger ikke sammen, og derfor ser jeg frem til, at hele uddannelsessystemet igen bliver prioriteret langt højere end tilfældet er i dag,” siger IDAs formand.