25.07.2018
4 min læsetid

Udspil om it-løsninger i det offentlige peger den rigtige retning

Socialdemokratiets principper for en styrket udvikling af offentlige it-systemer bliver godt modtaget i IDA

Søren Lorentzen

af Søren Lorentzen

Der er flere gode takter i udspillet fra S om, hvordan vi får styrket både udviklingen og anvendelsen af it-systemer i det offentlige. Det mener Kåre Løvgren, der er formand for ingeniørforeningens fagtekniske selskab IDA IT med over 8.000 medlemmer.

”Der er ingen tvivl om, at Danmark allerede indtager en topplacering som et af de mest digitaliserede lande, men skal vi også fastholde og udbygge den position, skal vi også lære af vores fejl, så vi sikrer, at både myndigheder og borgere rent faktisk oplever digitalisering som noget, der letter deres hverdag,” siger han.

Der er lige nu – og historisk set – alt for mange store offentlige it-projekter, som ikke har været en gevinst for hverken brugerne eller borgerne, og det skal vi for alt i verden undgå, mener Kåre Løvgren.

”Her er er der flere gode elementer i udspillet. Idéen om at mindre projekter, der implementeres gradvist fremfor på en gang, vil helt klart være nyttigt. Et opgør med nulfejlskulturen, der i dag bremser udviklingen af it-systemer, er også et vigtigt skridt fremad,” siger han, og tilføjer at øget fokus på it-sikkerhed er et åbenlyst indsatsområde.

Kåre Løvgren ser forslagene om at styrke den tekniske know-how i det offentlige som helt essentielle, hvis missionen om øget digitalisering skal blive en succes.

”De offentlige myndigheder skal have opgraderet deres in-house kompetencer på mange parametre. Og med den enorme efterspørgsel, der er på it-professionelle i dag, mener jeg, at tanken om at gøre det mere attraktivt for it-specialister at vælge det offentlige til, er helt på sin plads, Der er et stort behov for en styrkelse ledelserne i det offentlige med folk, der har både indsigt og erfaring på et højt teknisk niveau,” siger han.