Vil du stille op til IDA-valget?

IDA-valget nærmer sig. I marts 2022 skal IDAs medlemmer stemme til valget til Repræsentantskabet, der er IDAs øverste demokratiske forsamling. Men allerede nu kan du stille op til valget.

IDA er en demokratisk forening, hvor alle medlemmer har mulighed for at blive valgt ind i IDAs øverste demokratiske forsamling – Repræsentantskabet.

Selv om valget først finder sted i marts 2022, er det tid at begynde at forberede dig, hvis du vil være med til at sætte retningen for IDA i perioden 2022 – 2025.

Du kan få det hurtige overblik i videoen nederst.

Hvad er Repræsentantskabet?

Repræsentantskabet kan sammenlignes med Folketing. Det består af en række lister (partier) med hver deres mærkesager. Læs mere om IDAs politiske struktur, vedtægter mm. her.

De 65 valgte medlemmer af Repræsentantskabet vælger IDAs formand og nedsætter IDAs hovedbestyrelse, der varetager foreningens ledelse. Sammen lægger de strategien for IDAs politiske indflydelse, faglige og sociale netværk, rådgivning og kompetenceudvikling og ikke mindst indsatsen for at tydeliggøre teknologiens betydning i samfundet.

Det nuværende Repræsentantskab består af 12 lister. I spidsen for hver liste står en listefører Her kan du se alle listerne.

Alt om IDA Valg 2022
  • Se hvad valget til IDAs repræsentantskab handler om.
  • Se hvilke lister der stiller op.
  • Overvej om du selv vil stille op som kandidat.

Læs mere på IDAvalg.dk

IDA Valg 2022 er skudt i gang

Det officielle startskud på valget lød på det såkaldte listeførermøde den 9. oktober. Her blev de første lister registreret, og de er begyndt at invitere deres kandidater til valget.

Nye lister: Du kan også stifte din egen liste.  Kontakt chefkonsulent Kathrine Kofoed fra IDAs valgsekretariat via idavalg@ida.dk .

IDAs valgsekretariat står for den praktiske organisering af valget på vegne af IDAs valgudvalg.

På listeførermødet den 9. oktober i IDA-huset i København blev der orienteret grundigt om bl.a. valgets tidsplan, regler og vejledninger til, hvordan opstilling til valget finder sted.

Som medlem kan du også selv orientere dig blandt listerne, efterhånden, som de bliver registreret. Måske vil du være kandidat på en liste.

Gå ind på det officielle valgsite idavalg.dk

Hvem kan stemme?

Ved valget kan alle medlemmer af IDA stemme. Kandidatmedlemmerne vælger 61 medlemmer, mens studiemedlemmerne vælger 4.

Er du studiemedlem, kan du kontakte IDA STEM Students på idavalg@ida.dk for at høre mere om de studerendes muligheder for at få indflydelse.