Corona: Sådan er du stillet som arbejdsgiver

Hvordan er du stillet som arbejdsgiver? Få svar og overblik over dine muligheder vedrørende bl.a. skat og håndtering af medarbejdere.

Som du måske ved, har der i en periode været ydet midlertidig lønkompensation til virksomheder for det antal medarbejdere, virksomheden forventer at skulle hjemsende i stedet for at afskedige som følge af coronavirus. Denne ordning er udfaset medio 2021 efter at have været tilbage i en periode.

Er du på trods af de tidligere hjælpepakker nødsaget til at opsige medarbejdere, eller har du spørgsmål til, hvordan du håndterer medarbejderne i denne situation, er du meget velkommen til at gøre brug af IDAs rabataftaler til advokatfirmaer, der kan hjælpe og rådgive dig.

Derudover kan regeringens hjælpepakke vedrørende skat og moms også være relevant for dig.

I forhold til hjælpepakken vedrørende skat og moms kan du overveje at kontakte din revisor med henblik på rådgivning om, hvilken betydning hjælpepakken vil have for dig som ejerleder/arbejdsgiver. Alternativt kan du benytte dig af IDAs rabataftale med revisor Mads Harboe. Læs mere om rabataftalen her.

Endelig vil vi foreslå, at du læser Virksomhedsguidens råd og vejledning til arbejdsgivere. Her kan du blive klogere på, hvordan du skal forholde dig som arbejdsgiver i forbindelse med corona.

Corona: Hvordan er du stillet som selvstændig?

Som selvstændig gælder der andre regler end for normale lønmodtagere.

Bliv klogere på, hvordan du er stillet som selvstændig.

Hvad gør IDA?

På den erhvervs- og arbejdsmarkedspolitiske scene har IDA selv og gennem hovedorganisationen Akademikerne fulgt de forskellige corona-krisepakker på tætteste hold. Vi har bl.a. påpeget udfordringer de steder, hvor krisepakkerne kunne ramme skævt i forhold til både IDAs ansatte medlemmer og selvstændige.

Eksempelvis har både IDA og Akademikerne været i dialog med fagordførerne i en række partier og påpeget såvel positive som bekymrende aspekter ved krisepakkerne.

IDA har ligeledes forsøgt at få sat en dagsorden i dagspressen gennem analyser, som viste, hvordan medlemmerne oplevede corona-krisen i deres hverdag og arbejdssted. Se mere om IDAs analyser her.

Oplever du som selvstændig særlige mangler ved de eksisterende tilbud i krisepakkerne, eller har du gode idéer til eventuelle nye erhvervspolitiske initiativer, der kan sætte skub i hjulene efter corona-krisen, så er du velkommen til at skrive til erhvervspolitisk chefkonsulent Rene Højmark på mail: RTH@ida.dk.

Læs mere

Digital inspiration

Dyk ned i IDAs webinar-univers

Se et af vores mange webinarer om alt fra hvordan du organiserer dit nye hjemmearbejdsliv til teknologien bag kunstig intelligens.

Se webinar

Kontakt

IDA rådgiver dig - kontakt os digitalt

IDAs rådgivning og øvrige tilbud til dig som medlem er åbent helt som vanligt. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om corona i en FAQ. Men du kan kontakte IDA med alle dine konkrete spørgsmål.

Kontakt IDA