Corona: Sådan er du stillet som arbejdsgiver

Regeringen er også kommet dig som arbejdsgiver til gode med en række tiltag. Få et overblik over dine muligheder vedrørende blandt andet skat og håndtering af medarbejdere.

Som du måske ved, har der i en periode været ydet midlertidig lønkompensation til virksomheder for det antal medarbejdere, virksomheden forventer at skulle hjemsende i stedet for at afskedige som følge af coronavirus.

Denne ordning er nu udfaset, men du kan læse flere spørgsmål og svar her.

Hvis det på trods af hjælpepakken alligevel skulle blive nødvendigt at opsige medarbejdere, eller har du spørgsmål til, hvordan du håndterer medarbejderne i denne situation, er du meget velkommen til at gøre brug af IDAs rabataftaler til advokatfirmaer, der kan hjælpe og rådgive dig.

Hvis en eller flere af dine medarbejdere bliver syge, er det sådan, at du som arbejdsgiver kan få refusion af sygedagpenge allerede fra starten af sygemeldingen, og ikke først efter den hidtidige gældende arbejdsgiverperiode. Det kan du læse mere om her, og hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings landsdækkende hotline til virksomhedsservice på tlf. 72200350.

Derudover kan regeringens hjælpepakke vedrørende skat og moms også være relevant for dig.

I forhold til hjælpepakken vedrørende skat og moms kan du overveje at kontakte din revisor i forhold til rådgivning om, hvilken betydning hjælpepakken vil have til dig som ejerleder/arbejdsgiver. Alternativt kan du benytte dig af IDAs rabataftale med revisor Mads Harboe, som du kan kontakte på direkte tlf. nr.: 29 72 03 66, mh@hbrevisor.dk.

Endelig vil vi foreslå, at du læser disse gode tips og ikke mindst juridiske råd til, hvordan du som arbejdsgiver håndterer dine medarbejdere i forhold til at undgå smittefare, samt hvordan du håndterer medarbejdernes hjemmearbejde, hvad hvis de har børn hjemme, mens de arbejder, hvad kan du bede dine medarbejdere om.

Corona: Hvordan er du stillet som selvstændig?

Som selvstændig gælder der andre regler end for normale lønmodtagere.

Læs mere om blandt andet sygdom, karantæne og opsigelse af kontrakt.

Hvad gør IDA?

På den erhvervs- og arbejdsmarkedspolitiske scene har IDA selv og gennem hovedorganisationen Akademikerne fulgt de forskellige corona-krisepakker på tætteste hold og blandt andet påpeget udfordringer de steder, hvor krisepakkerne kunne ramme skævt i forhold til både IDAs ansatte medlemmer og selvstændige.

Eksempelvis har både IDA og Akademikerne været i dialog med fagordførerne i en række partier og påpeget såvel positive som bekymrende aspekter ved krisepakkerne.

IDA har ligeledes forsøgt at få sat en dagsorden i dagspressen gennem analyser som viste, hvordan medlemmerne oplevede corona-krisen i deres hverdag og arbejdssted. Se mere her.

Oplever du som selvstændig særlige mangler ved de eksisterende tilbud i krisepakkerne, eller har du gode ideer til eventuelle nye erhvervspolitiske initiativer, der kan sætte skub i hjulene efter corona-krisen, så er du velkommen til at skrive til erhvervspolitisk chefkonsulent Rene Højmark på mail: RTH@ida.dk.

Sådan ansøger du om hjælpepakker for selvstændige

I dette webinar giver vi vejledning til, hvad du skal gøre, når du ansøger om Covid-19 hjælpepakke for selvstændige.

Se webinar

Læs mere

Digital inspiration

Dyk ned i IDAs webinar-univers

Se et af vores mange webinarer om alt fra hvordan du organiserer dit nye hjemmearbejdsliv til teknologien bag kunstig intelligens.

Se webinar

Kontakt

IDA rådgiver dig - kontakt os digitalt

IDAs rådgivning og øvrige tilbud til dig som medlem er åbent helt som vanligt. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om corona i en FAQ. Men du kan kontakte IDA med alle dine konkrete spørgsmål.

Kontakt IDA