Ny aftale: Udlån af medarbejdere mellem regioner og kommuner

Der er indgået en aftale om rammer for udlån af medarbejdere fra regioner til kommuner og omvendt til Covid-19 beredskab. Aftalen er indgået mellem Forhandlingsfællesskabet og KL og Danske Regioner.

Forhandlingsfællesskabet og KL og Danske Regioner har i dag indgået en aftale om rammerne for frivilligt udlån af medarbejdere på tværs af sektorerne.

Aftalen vedrører alene udlån på tværs af sektorerne, dvs. den situation, hvor en kommunalt ansat ønsker at blive udlånt til en region eller omvendt.

Vi forventer, at der snart kommer en tilsvarende aftale for udlån mellem staten og kommune og regionerne.

Aftalen ophører den 31. maj 2020, medmindre parterne aftaler andet.
Hvis du skal udlånes og spørgsmål til aftalerne er du velkommen til at kontakte IDA’s jurister.

Læs hele aftalen her.

Regioner

Parterne på det regionale område har tidligere udarbejdet en fælles tilkendegivelse omkring håndteringen af COVID-19. Parterne har nu drøftet situationen og har udarbejdet et nyt fællespapir.

Det betyder i forhold til planlægning af tilstedeværelse af medarbejdere nu kan vende tilbage til almindelige planlægningsperioder og fremmødeplaner og fortsat efter gældende overenskomster og aftaler.

Den fælles tilkendegivelse i forståelsespapiret af 17. marts 2020 kan ikke bruges i den nuværende situation.

Læs det nye fællespapir her.

Læs mere

Digital inspiration

Dyk ned i IDAs webinar-univers

Se et af vores mange webinarer om alt fra hvordan du organiserer dit nye hjemmearbejdsliv til teknologien bag kunstig intelligens.

Se webinar

Kontakt

IDA rådgiver dig - kontakt os digitalt

IDAs rådgivning og øvrige tilbud til dig som medlem er åbent helt som vanligt. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om corona i en FAQ. Men du kan kontakte IDA med alle dine konkrete spørgsmål.

Kontakt IDA