FAQ: Graviditet og barsel

Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig til graviditet og barsel.

Kan min barselsorlov ændres/udskydes?
Det er ikke muligt for arbejdsgiver at ændre eller udskyde din barselsorlov med mindre, at I aftaler dette. Hjemsendes dine kolleger, vil det ikke have nogen indflydelse på din orlov.

Graviditet - hvordan skal jeg forholde mig?
Gravide kan være mere modtagelige over for infektioner. Gravide har dog samme sygdomsmønster som den øvrige befolkning, dvs. det er ikke påvist, at gravide har en øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19 eller har en øget dødelighed. Tilsvarende er heller ikke påvist for det ufødte barn.

Ud fra et hensyn til det ufødte barn, men også til den gravide, betragter Sundhedsstyrelsen gravide som en risikogruppe i forhold til COVID-19. Det kan du læse mere om på i dette papir:

I forhold til ferie, gælder særligt for Gravide medarbejdere (fra graviditetsuge 28) i sundheds-, social- og ældresektor, hvor hjemmearbejde ikke er muligt, at de skal fraværsmeldes . En sådan fraværsmelding er en feriehindring.

Særligt for gravide i sundheds-, social- og ældresektor
Gravide medarbejdere (fra graviditetsuge 28) i sundheds-, social- og ældresektor, hvor hjemmearbejde ikke er muligt, skal fraværsmeldes . En sådan fraværsmelding er ifølge STAR en feriehindring.

Læs mere

Digital inspiration

Dyk ned i IDAs webinar-univers

Se et af vores mange webinarer om alt fra hvordan du organiserer dit nye hjemmearbejdsliv til teknologien bag kunstig intelligens.

Se webinar

Kontakt

IDA rådgiver dig - kontakt os digitalt

IDAs rådgivning og øvrige tilbud til dig som medlem er åbent helt som vanligt. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om corona i en FAQ. Men du kan kontakte IDA med alle dine konkrete spørgsmål.

Kontakt IDA