IDAs 3 fokusområder i corona-indsaten

Nye digitale oplevelser samt adgang til rådgivning og juridisk støtte er nogle af de områder, vi i IDA fokuserer på i denne særlige tid. Og så tror vi på, at Danmark har brug for IDA-medlemmerne.

I IDA har vi ligesom så mange andre indrettet os efter den nye situation, så vi kan hjælpe jer medlemmer bedst muligt og tilbyde rådgivning, inspiration og faglighed, som vi plejer.

Derfor har vi fokuseret vores indsats på 3 områder: Rådgivning og juridisk støtte, nye digitale oplevelser samt at gøre det nemmere for dig, der gerne vil gøre en forskel i denne corona-tid.

1) Rådgivning og juridisk støtte

Selvom Danmark lukker fysisk ned, sidder IDAs karriererådgivere og jurister klar ved telefonerne for at hjælpe dig, uanset hvad du måtte sidde med af problemer, bekymringer eller omvendt – nye håb!

Start med at kigge i vores efterhånden meget omfattende FAQ: Sådan forholder du dig til corona-situationen, hvor IDAs jurister svarer på de mest almindelige spørgsmål.

Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål her, eller hvis du bare har brug for at tale med et rigtigt menneske, så tøv ikke med at kontakte os. Det er dig, vi er her for.

2) Digitale oplevelser

I IDA har vi normalt flere hundrede fysiske arrangementer om måneden skabt af medlemmer til medlemmer. Dem har vi på grund af corona-situationen måttet aflyse foreløbigt indtil 27. april, men det skal selvfølgelig ikke afholde os fra at mødes med hinanden om vigtige emner – nu bare hver for sig.

Derfor har vi den seneste tid sadlet om og tilbyder flere gange om ugen digitale arrangementer – webinarer – hvor eksperter giver gode råd til hverdagens problematikker eller indsigt i et aktuelt emne.

Hold øje med kommende webinarer her.

Eller dyk ned i vores store arkiv af optagede webinarer, hvor vi blandt andet har samlet nogle anbefalinger her.

3) IDA-medlemmerne kan hjælpe samfundet

Krisesituationer kræver nye løsninger, og her er vi overbeviste om, at mange af jer IDA-medlemmer ligger inde med viden, idéer eller anden kapacitet, der kan være med til at skubbe Danmark sikkert over på den anden side.

Mange af jer gør det allerede, det kan vi fx se i vores nye Facebook-gruppe, hvor du kan stille din viden til rådighed og bidrage med gode idéer – mange tak for det!

Meld dig ind i Facebook-gruppen Brug din skabertrang i kampen mod corona.

Vi opfordrer alle medlemmer til at bidrage, hvor de kan. Det kan fx være ved at omlægge produktionen i en periode til at producere ansigtsbeskyttelse, håndsprit eller andre nødvendige værnemidler. Det kan være, hvis du har ideer til løsninger på beskyttelse af buschauffører eller kassedamer. Eller alt muligt andet.

Hvis du har viden om sundhedssektoren, kan du overveje, hvordan du kan hjælpe med at få f.eks. hospitalerne til at fungere endnu bedre.

Her kan du finde regionernes corona-jobbanker.