FAQ: opsigelse og sygdom

Her kan du læse om, hvordan IDA kan hjælpe dig, hvis du er bekymret for om du kan blive fyret. Læs også, om du har pligt til at fortælle din chef, hvis du er testet positiv for corona.

Kan jeg blive opsagt som følge af den nuværende situation med coronavirus?

Har virksomheden mistet omsætning, ordrer eller kunder på grund af den nuværende situation, er det som udgangspunkt sagligt for virksomheden at tilpasse organisationen og gennemføre opsigelser, hvis virksomheden har behov for økonomiske besparelser eller der foreligger mangel på arbejde.

Bliver du opsagt, bør du kontakte IDA for at få en vurdering af opsigelsens saglighed.

Jeg er testet positiv for coronavirus. Skal jeg oplyse min arbejdsgiver om dette?

Ja, du skal oplyse din arbejdsgiver om en eventuel positiv test, så arbejdsgiveren kan tage de fornødne foranstaltninger for at hindre yderligere spredning af sygdommen på arbejdspladsen og søge sygedagpengerefusion efter nogle særligt gunstige regler.

Min arbejdsgiver ønsker at indføre krav om, at alle medarbejdere, som møder ind på arbejdspladsen skal have taget sin temperatur. Har jeg pligt til det?

En temperaturmåling vil være en kontrolforanstaltning fra arbejdsgiver.

Derfor kræves der både en saglig begrundelse, og at kontrolforanstaltningen er proportional ift. hvad formålet tilsiger.

Henset til at en temperaturmåling ikke giver svar på, om du er smittet med Coronavirus eller ej, vil arbejdsgiver højst sandsynligvis ikke kunne indføre et krav om temperaturmåling, da det ikke vil opfylde proportionalitetskravet.

Læs mere

Digital inspiration

Dyk ned i IDAs webinar-univers

Se et af vores mange webinarer om alt fra hvordan du organiserer dit nye hjemmearbejdsliv til teknologien bag kunstig intelligens.

Se webinar

Kontakt

IDA rådgiver dig - kontakt os digitalt

IDAs rådgivning og øvrige tilbud til dig som medlem er åbent helt som vanligt. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om corona i en FAQ. Men du kan kontakte IDA med alle dine konkrete spørgsmål.

Kontakt IDA